RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Siktet i Dark Room-saken jobbet i elleve barnehager


DARK ROOM: Vest politidistrikt har avdekket flere kriminelle nettverk hvor deltakere har begått overgrep, samt produsert og utvekslet materiale som viser overgrep mot barn, ifølge etterforskningsleder Hilde Reikrås. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
DARK ROOM: Vest politidistrikt har avdekket flere kriminelle nettverk hvor deltakere har begått overgrep, samt produsert og utvekslet materiale som viser overgrep mot barn, ifølge etterforskningsleder Hilde Reikrås. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
Sist oppdatert:
En av de siktede i den store overgrepssaken som er under etterforskning i Bergen, har jobbet i elleve forskjellige barnehager i byen.

En av de siktede i den store overgrepssaken som er under etterforskning i Bergen, har jobbet i elleve forskjellige barnehager i byen.

Mannen er siktet for å ha hatt bilder som seksualiserer barn, ifølge Bergens Tidende. Han skal gjennom flere år ha vært en del av et stort nettbasert miljø hvor det blant annet ble utvekslet bilder og filmer som viser overgrep mot barn.

Bakgrunn: Vest politidistrikt: 150 terabyte med overgrepsmateriale

– Han har arbeidet i en fast barnehage siden januar, og også vært vikar i ti andre barnehager i løpet av 16 dager i høst, sier politiadvokat Inger-Lise Høyland.

Mannen ble pågrepet 26. juli og ble 28. juli varetektsfengslet i fire uker. Han er tidligere ustraffet og er siden løslatt.

– Saken hans er mindre alvorlig og rollen hans mer perifer. Han har ikke visst at han har vært en del av et nettverk, sier mannens forsvarer, advokat Maria Hessen Jacobsen.

Les også: Operasjon Dark Room: Her er chattesamtalene mellom de overgrepssiktede

Ber om fengsling

Så langt er 51 menn siktet i den store overgrepssaken som er avdekket av Vest politidistrikt. De skal blant annet selv ha begått overgrep, samt produsert og distribuert overgrepsmateriale. Det kom fram under en pressekonferanse i Bergen søndag.

Les også: Dark Room-siktet politimann stiller seg uforstående til siktelsen

Blant de siktede er en lokal polititjenestemann og sønnen hans. Ifølge NRK retter mistanken seg i hovedsak mot sønnen, som skal ha vært en sentral figur i Dark Room-komplekset. Hans far ble dimittert etter tre timer i avhør søndag. Det er tilsynelatende uklart hvor sterk mistanken mot ham er.

Les også: Dark Room-siktet politimann dimittert

Sønnen blir framstilt for varetektsfengsling i Bergen tingrett mandag ettermiddag. Politiadvokat Janne Heltne ville ikke gi noen kommentarer til NTB i forkant av rettsmøtet.

Det har ikke lyktes NTB å komme i kontakt med mannens forsvarer.

Les også: Psykolog: – Pedofile legitimerer lyster sammen

Snakker om voldtekt

Den omfattende etterforskningen – som fortsatt pågår og som kan øke ytterligere i omfang – retter seg mot flere kriminelle nettverk i det mørke nettet. Her har deltakerne anonymt, kryptert og i skjul for myndighetene drevet utstrakt distribusjon av overgrepsmateriale.

Flere av de siktede skal selv ha begått overgrep, andre har bestilt livesending av overgrep mot barn, mens ytterligere andre i stor utstrekning har fantasert om og planlagt voldtekter av små barn.

I en av chatteloggene politiet har offentliggjort, legger to menn en detaljert og kynisk plan for hvordan de skal bortføre og voldta en jente i ti-elleveårsalderen. De forsikrer seg blant annet om hverandres vilje til å gjennomføre planen:

Person 1: «men er du like seriøs som meg om dette?»

Person 2: «jepp, altså det må planlegges ned til punkt og prikke, men hvis planen er så å si feilfri så er jeg med». (©NTB)

Her er et utdrag fra loggen:

CHATLOG: Et av totalt fem eksempler på chatsamtaler mellom de siktede i operasjon Dark Room. Politiet har frigitt til sammen ni sider.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere