RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Siktet i gambling-sak varetektsfengslet i fire uker

Oslo (NTB): En 42 år gammel mann ble fredag fengslet i fire uker av Oslo tingrett, i påvente av at USA skal kreve ham utlevert som en av hovedmennene bak et internasjonalt, voldelig spillsyndikat.

Mannen som ble framstilt for fengsling i Oslo tingrett fredag ettermiddag, er en av tre i Norge med tilknytning til det amerikanske spillsyndikatet Macho Sport. Selskapet skal med utstrakt bruk av vold og trusler ha drevet inn spillegjeld. To av de tre pågrepne er fra Tvedestrand og er norske statsborgere, mens 42-åringen som ble framstilt for fengsling i Oslo har amerikansk statsborgerskap.

Politiadvokat Joakim Ziesler Berge fra Økokrim fikk rettens medhold i kravet om at mannen bør sitte fengslet i fire uker med brev- og besøksforbud, til amerikansk påtalemyndighet får oversendt den formelle utleveringsbegjæringen. Mannens forsvarer, advokat Ksenija Nilsen, mente det ikke er grunn til å anta at det vil utgjøre noen fare for sakens oppklaring dersom den 42 år gamle firebarnsfaren får være på frifot mens spørsmålet om utlevering blir avklart.

- Hvor skulle han vel dra når USA har bedt om å få han utlevert, sier Nilsen til NTB etter fengslingsmøtet.

Ifølge opplysningene i saken skal 42-åringen og hans yngre bror være plassert på toppen i en voldelig, illegal gamblingpyramide. Begge brødrene skal ha amerikanske statsborgerskap, men har sterk tilknytning til Norge. De to pågrepne i Tvedestrand er slektninger av brødrene og er siktet for heleri. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere