*Nettavisen* Nyheter.

Siktet i Norge - jobber i Dubai

Foto: Foto (Privat)

Kona til pillelegen Jamal Khamis er siktet og etterlyst. Nå jobber hun som gynekolog i Dubai.

09.09.10 08:49

Nettavisen har tidligere skrevet om legen som solgte resepter for narkotiske preparater til pasienter, og som er tiltalt for å ha svindlet NAV og to banker for millioner.

Les: Topplege solgte narkoresepter
Les: Pille-lege overførte syv millioner til Sveits

Jamil Khamis var lenge varetektsfengslet, men ble løslatt av Borgarting lagmannsrett før nyttår. Han forble i Norge til den omfattende tiltalen ble tatt ut før sommerferien. Da forsvant han. I juli ble Jamil Khamis etterlyst gjennom Interpol.

Les: Pillelegen fra Oslo etterlyst i utlandet

Den 47-åringen var blant fastlegene i Oslo med aller flest pasienter. Ektefellen til Khamis, Mayson Noraldin Husein, er også siktet i den omfattende saken, men fordi hun ikke har forklart seg, og ikke er i Norge, har hun ikke blitt tiltalt. Husein er etterlyst internasjonalt gjennom Interpol.

I månedene før Khamis ble pågrepet, overførte paret millionbeløp til konti i Sveits og De Forente Arabiske Emirater. Dette var penger fra huslån som var tatt opp i DnB NOR og Nordea. Pengene skulle egentlig brukes til oppgradering av huset.

Furuholmen sier at det var Husein som var motor for denne pengeoverføringen.

- Dette ble gjort for å avhjelpe familie i utlandet som har hatt økonomiske problemer. Ikke for å berike seg selv, sier Furuholmen.

Jobber i Dubai
Mayson Noraldin Husein forlot landet i 2008 sammen med parets felles barn. Oslo politidistrikt har siktet henne i saken, men fordi Husein ikke har forklart seg, og ikke er i Norge, har hun ikke blitt tiltalt. Husein er etterlyst internasjonalt gjennom Interpol.

Høyst sannsynlig jobber hun i Dubai i emiratene - dit store deler av pengene fra Norge ble overført.

Dr. Mayson N. Husein står oppført som gynekolog og ved De Paris Medical & Surgery Center i Dubai. Nettavisen ringte senteret tirsdag og ble fortalt at doktor Husein jobbet der, men at hun ikke var inne for øyeblikket. Vi fikk Huseins private telefonnummer. Da vi ringte dette nummeret og presenterte oss, sa kvinnen at det var feil nummer.

Legepar
I følge tiltalen mot Khamis jobbet kona som lege på hans kontor, selv om hun ikke hadde autorisasjon til å jobbe som lege i Norge.

Hun jobbet som turnuskandidat med midlertidig lisens. Så oppdaget vi at hun fortsatte å drive uten å fornye lisensen sin, sier fylkeslege i Oslo, Petter Schou, til Nettavisen.

Morten Furuholmen poengterer at Husein ikke jobbet selvstendig som lege, men bisto ektefellen med gynokologiske undersøkelser av ulike muslimske pasienter.

- Hun er kompetent lege og det er bare snakk om at hun ikke har fornyet en sertifisering. Det er en formal ting, og har ingenting med mangelfull utdanning å gjøre.

Trygdesvindel
I samme periode skal paret ha bodd fra hverandre. Husein hevdet overfor NAV at hun var enslig forsørger. Fra 1999 til 2008 mottok hun cirka 800.000 kroner i overgangsstønad, utvidet barnetrygd, ekstra småbarnstillegg og stønad til barnetilsyn. Da Nettavisen besøkte den nå tomme boligen i Hellerudveien sto ennå navnet til Husein og Khamis på postkassa. Khamis sin advokat, Morten Furuholmen, sier likevel at Khamis og kona ikke bodde sammen og at hun derfor hadde rett til ytelsene.

I tillegg skal paret i følge tiltalen ha svindlet NAV for millioner gjennom mannens legepraksis, og før pågripelsen i 2008 tok de altså opp huslån som ble ført ut av landet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.