Siktet indisk diplomat reiser hjem fra USA

New York (NTB-Reuters): Den indiske diplomaten som ble pågrepet i New York for å ha underbetalt sin barnepike, reiser hjem til India natt til fredag.

Påtalemyndigheten i New York tok torsdag formelt ut tiltale mot henne. Siden hun har diplomatisk immunitet etter at hun ble akkreditert til Indias FN-delegasjon, ble hun dermed bedt om å forlate landet, og hennes forsvarer opplyste at hun setter seg på flyet natt til fredag..

Pågripelsen av Devyani Khobragade i desember mens hun var visekonsul i New York, har ført til en diplomatisk krise mellom India og USA.

Khobragade ble arrestert utenfor sine barns skole, påsatt håndjern og kroppsvisitert på politistasjonen før hun ble satt i varetekt og siden løslatt mot en kausjon på 25.000 dollar.

USA mente hun som visekonsul ikke hadde diplomatisk immunitet. India utnevnte henne da til diplomat ved sin FN-delegasjon slik at det ikke var tvil om at hun hadde immunitet og da ikke lenger kunne siktes eller straffes.

Hennes synd var angivelig å ha betalt sin indiske barnepike 20 kroner timen og ha løyet om lønna på visumsøknaden hun leverte for barnepiken. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.