*Nettavisen* Nyheter.

Siktet polititopp stiller i fengslingsmøte

Forsvarer Jens-Ove Hagen under det forrige fengslingsmøtet for den korrupsjonssiktede politimannen Eirik Jensen. Foto: Erlend Aas (NTB scanpix)

- Han ønsker rett og slett å ta opp kampen, sier forsvareren.

22.04.14 13:48

Spesialenheten for politisaker kommer til å kreve ytterligere fire ukers varetekt for Jensen under fengslingsmøtet i Oslo tingrett onsdag formiddag. Fortsatt ønsker de at han ilegges brev- og besøksforbud, samt medieforbud.

– Saken etterforskes for fullt, og det gjenstår omfattende etterforskning som kan ta tid, sier etterforskningsleder Liv Øyen i Spesialenheten til NTB.

Hun ønsker ikke å si noe om hvilke personer som er avhørt til nå eller hva som har vært temaer i avhør.

– Jeg kan ikke gå i detalj, og det ligger i sakens natur, sier Øyen.

Spesialheten kommer til å be om lukkede dører under fengslingsmøtet onsdag, slik de har fått gjennomslag for i tidligere rettsmøter.

Ber om løslatelse

Forsvareren hans, Jens-Ove Hagen, vil be om løslatelse for klienten.

– Han har sittet i åtte uker med brev- og besøksforbud og total mangel på innsyn i saksdokumenter. Det tærer på, sier Hagen til NTB.

– Det hemmer meg i å kunne utøve et ordentlig forsvar. Han vet ikke hva Spesialenheten bygger mistanken på, fortsetter forsvareren.

Klikk på bildet for å forstørre.

Den tidligere polititoppen Eirik Jensen ber om løslatelse. Foto: Lise Åserud (NTB scanpix)


Hagen har varslet at han vil be tingretten vurdere klausuleringen som gjør at han ikke kan dele informasjon fra dokumentene med klienten.

Nekter skyld

Politioverbetjent Eirik Jensen har nektet all straffskyld i korrupsjonssaken. Han ble pågrepet 24. februar, anklaget for å ha mottatt store pengesummer i bytte mot å legge til rette for smugling av flere tonn hasj.

For første gang kommer Jensen selv til å møte i fengslingsmøtet onsdag, opplyser forsvareren. Tidligere har Hagen oppgitt belastningen av å møte et samlet pressekorps som argument for at klienten ikke møter.

– Det er en avveining. Han ønsker å gjøre det han kan for å meddele dommeren om sin situasjon og den belastning det er å sitte i varetekt. Han ønsker rett og slett å ta opp kampen, sier forsvareren.

Opphevet taushetsplikt

Rett før påske ble polititoppen fritatt for taushetsplikten knyttet til jobben som politispaner.

– Det har gjort at han ikke lenger er hemmet av en streng taushetsplikt når han forteller om sin noe spesielle yrkesutøvelse gjennom mange år, sier forsvareren.

Hva dette har å si for saken ønsker han ikke å komme nærmere inn på før under fengslingsmøtet onsdag. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag