Kirurgen skal blant annet ha tatt nakenbilder av pasienten og sendt flørtende sms-er og blomster til pasienter, skriver Telemarksavisa.

Det var høsten 2010 at den nå 40 år gamle plastiske kirurgen, som da jobbet ved Ibsensykehuset i Porsgrunn, ble siktet for å ha tatt nakenbilder av en kvinnelig pasient.

Det var TA som først omtalte saken i forbindesle med at kirurgen ble varetektsfengslet i 2010.

SMS-er og blomster
Den plastiske kirurgen skal blant annet ha tatt nakenbilder av pasienten inne på et lagerrom etter normal arbeidstid. I tillegg skal han ha sendt flørtende sms-er og blomster til kvinnelige pasienter.

Det var først to kvinnelige pasienter som varslet ledelsen ved det private sykehuset om det de mente var merkelig oppførsel av kirurgen. Ledelsen ved det private sykehuset varslet selv både Fylkeslegen i Telemark og politiet.

Daglig leder ved Ibsensykehuset, Leif Næss, uttalte til Dagbladet i juli i 2012 at de fikk varslinger om kirurgen halvannen måned etter at han var ansatt.

Næss opplyste den gang til Dagbladet at kirurgen hadde innkalt ei jente etter arbeidstid.

- Følte seg krenket
- Kirurgen kalte jenta inn etter arbeidstid, noe han ikke hadde tillatelse til, ettersom vi alltid skal være flere i lokalet under pasientbehandling. Deretter fotograferte han henne og gjorde seg skyldig i krenkende atferd. Hun (pasienten) følte seg dypt krenket. Kirurgen tok bilder på en måte som er helt uforenlig med fagetiske standarder. I tillegg lagret han bildene på egen pc istedenfor i journalsystemet på sykehuset. Det var ikke tvil om at forholdet skulle anmeldes, uttalte Næss til Dagbladet.

Nekter straffskyld
Politiinspektør Torunn Fossli Sæthre ved Telemark politidistrikt er aktor i rettssaken, som det er satt av tre dager til i Nedre Telemark tingrett.

- Han er tiltalt for seksuelle handlinger, og det går også på oppførselen hans i forhold til forsvarlig legevirksomhet. I tillegg er han tiltalt for tyveri av medisinsk utstyr, sier Fossli Sæthre, som legger til at den plastiske kirurgen nekter straffskyld.

Den plastiske kirurgen, som forsvares av advokat Erling Olav Lyngtveit, skal ha forklart at bildene han tok var en del av den vanlige prosedyren rundt forundersøkelser. Den plastiske kirurgen er fratatt legeautorisasjonen i Norge.

Les flere saker i Telemarksavisa