RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Simpsons runder 20 sesonger

Sist oppdatert:
Kjempesuksessen fylte 20 år i april, og søndag er det premiere på seriens jubileumssesong.

(BIIPMAG): I morgen begynner den populære tv-serien på sin 20. sesong på (amerikansk) TV, og stiller dermed likt med det klassiske westerndramaet «Kruttrøyk» som det lengstlevende tv-programmet i tv-historien.

Hva synes du om The Simpsons? Kommentér nederst i artikkelen!

Les også: De beste gjesterollene

Jubileet har selvsagt ikke gått hus forbi hos menneskene som trekker i trådene rundt showet:

- Du vet, jeg hater å innrømme det, men vi teller faktisk episodene våre, sa produsent Al Jean i en pressemelding til E! Online denne uka.

Mer å gå på?
Før søndagens sesongpremiere, har det blitt laget 420 Simpsons-episoder. De har fremdeles noen episoder å gå på i forhold til tidligere nevnte «Kruttrøyk», som produserte 635 episoder fordelt på sine 20 sesonger mellom 1955 og 1975.

- Der er de vanskelige å slå, sier Jean, ettersom de lagde ca. 40 episoder i året. Det er mer enn hva vi greier.

- Allestedsnærværende
Lettere er det å slå fast at The Simpsons har etterlatt seg spor, og er gjenkjennelige for folk flest, over hele verden. Forfatter og tv-historiker Ed Robertson, mener Simpsons er «allestedsnærværende»:

- Hvis du ser på hvilke måter de har gjort seg bemerket i populærkulturen, og også i markedsføring og grad av oppmerksomhet – der er serien unik.

- Jeg tror det er sannsynlig at vi om 20 år fortsatt vil snakke om The Simpsons.

Les også: Hvem er du i Simpsons?

Gjenkjennelse
Produsent Al Jean tror at gjenkjennelsesfaktoren til Homer og den dysfunksjonelle familien hans, er nøkkelen til seriens suksess. Fjorårets film, The Simpsons Movie, spilte også inn mer penger utenfor USA, enn i seriens hjemland.

- Det er familier overalt, og det er familier som Simpson-familien overalt. Jeg har vært på steder som for eksempel Italia, og de kan si «Han der ute på kjøkkenet, han er akkurat som Homer.»

Marge som erotisk baker
Morgendagens historiske sesongåpning inneholder blant annet Marges nye jobb hos et erotisk bakeri, Homer som jakter på skuddpremier, og ellers sedvanlig pågangsmot og en passelig dose galskap. I Norge må vi vente en stund på sesong 20, ettersom vi i skrivende stund befinner oss på sesong 18. Vil du likevel ta en sniktitt, kan du for eksempel gå inn her.

Les også:
Dette er dagens beste TV-serier
Timelønn: 420 000,-
TV-seriene vi elsker på film
TV-seriene du kan glede deg til

Det siste fra biipMag: Gå til forsiden her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere