RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Simrad kjøper prestisjeprodusent

Sist oppdatert:
Kongsberg Gruppens datterselskap Simrad har kjøpt opp et av verdens ledende selskap innen maritim elektronikk, britiske Brookes & Gatehouse Ltd
Selger er ifølge en pressemelding fra Kongsberg Gruppen, Yeoman Group Plc.

Oppkjøpet er et strategisk framstøt for ytterligere å styrke Simrads posisjon innenfor seiling og særlig "racing"-segmentet hvor B&G innehar en dominerende posisjon.

- B&G vil fortsette som eget selskap, og vi ser for oss små forandringer ved fabrikken i Romsey. Oppkjøpet vil styrke SIMRADs
posisjon innen et prestisjefullt markedssegment og gi oss tilgang til spesiell teknologi. B&G vil på sikt dra nytte av vårt omfattende markedsføringsprogram og distribusjonsnettverk. Vi ser på dette som et viktig skritt for både SIMRAD og B&G, sier adm. direktør Jan Berner i Simrad.

B&G instrumenter blir brukt ombord i mange av verdens største havseilere og i konkurranse-båter som i "Americas Cup og Volvo Ocean Race". Selskapet har opparbeidet en verdifull posisjon som anerkjent leverandør av avansert instrumentering til dette spesielle markedet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere