RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Singh og Moa topper

Tippeligaens mestscorende lag topper assist- og målpoenglistene i 2010.

Tippeligasesongen 2010 er over, og sølvvinner Vålerenga er Tippeligaens mestscorende lag. 69 scoringer har det blitt på 30 kamper, noe som er 11 mål mer enn seriemester Rosenborg scoret.

På hjemmebane er også Vålerenga best i Tippeligaen. 41 poeng på eget gress mot Rosenborgs 35 er imponerende. Vel så imponerende er scoringssnittet på hjemmebane. Vålerenga har scoret 47 mål på 15 hjemmekamper, noe som gir et snitt på 3,13 mål per hjemmekamp. Vålerenga har scoret 13 mål mer på hjemmebane enn de nest mestscorende som er Rosenborg, Haugesund og Start.

Singh ble assistkonge

Vålerengas unge midtbanespiller Harmeet Singh har leverte hele 11 målgivende pasnigner i årets sesong. Det er best i Tippeligaen. Stabæks Veigar Pall Gunnarsson og Branns Erik Huseklepp er nest best med 10 målgivende pasninger.

Det er også verdt å merke seg at Harmeet Singh har 16 målpoeng (5 mål + 11 målgivende pasninger) denne sesongen. Rosenborgs stjerneskudd Markus Henriksen har ni målpoeng (7 mål + 2 målgivende pasninger).

Ett målpoeng i snitt

På oversikten over flest målpoeng i Tippeligaen er tidligere Vålerenga-spiller Mohammed Abdellaoue (nå Hannover96) på topp sammen med Stabæks Gunnarsson og Branns Huseklepp. Alle har 20 målpoeng i 2010-sesongen.

Moa spilte kun 20 kamper i Tippeligaen 2010, og har dermed ett målpoeng i snitt per kamp. Gunnarsson har 0,83 målpoeng per kamp i snitt, Huseklepp har 0,67.

Kilde statistikk: altomfotball.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere