RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sinna og sur, men ikke glemsk

Endelig en gladnyhet til triste og negative folk: De kan både huske bedre og tenke klarere enn de som er blide og fornøyde.

Ifølge den australske undersøkelsen er de også bedre øyenvitner, skriver forskning.no

Eksperiment
I et eksperiment opplevde studenter i en forelesningssal at en ukjent person kom inn og begynte å krangle med foreleseren.

En uke etterpå ble studentene testet for å sjekke hvor mye de husket av episoden. Først fikk de se en kort videofilm som gjorde dem enten glade, nøytrale eller i dårlig humør.

Så ble de bedt om å fylle ut et spørreskjema som inkluderte både riktige og gale påstander om hendelsen under forelesningen.

Bedre hukommelse
Forskerne oppdaget at de som hadde sett den deprimerende filmen, husket mer nøyaktig hva som hadde skjedd uken i forveien.

I et annet forsøk ble personer bedt om å skrive ned argumenter for en valgt sak. Igjen viste det seg at de triste og negative menneskene hadde de beste evnene til kritisk tenkning.

Funnene viser at dårlig humør setter igang mer systematisk og årvåken behandling av informasjon. Godt humør signaliserer vennlige omgivelser der man ikke trenger å være så mye på vakt, skriver forskning.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere