Sinna på homo-pingviner

Foto: Oro Film

Mens Luc Jacquets pingviner marsjerer verden rundt, har en barnebok om pingviner satt sinnene i kok hos amerikanske foreldre.

15.03.06 11:13

Stridens kjerne er barneboka «And Tango Makes Three» som handler om to mannlige pingviner som oppdrar en baby-pingvin sammen. Etter reaksjoner fra foreldre som ikke likte at boka hadde homoseksuelle undertoner, måtte direktøren ved et amerikansk bibliotek ta den bort fra hyllene.

- Viktig barnebok
Siden gikk hun ut og fortalte at hun hadde diskutert emnet med biologer og funnet at det var grunnlag for å flytte boka fra fiksjon til fakta. Under tiden har hun måttet tåle gjentatte klager via telefon og e-post.

- Jeg har blitt anklaget for det meste og ingenting, og tiltalt med de banneordene som finnes, sier direktøren Barbara Read i en kommentar til American Library Association. Hun understreker viktigheten av at boka forblir tilgjengelig for barn:

- Boka kan fortelle barn i utradisjonelle familier at de - barna - er OK uavhengig av hvordan de føler det i forhold til foreldrenes livsvalg.

LES OGSÅ:OSCAR TIL PINGVIN-FILM

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.