– Kunsten i Vigelandsparken tilhører Oslos innbyggere og tilreisende. Vi har fått mange henvendelser fra publikum om at de savner skulpturen og håper at det går bra. Vi er veldig glade for at «Sinnataggen» er i god behold og tilbake på sin vante plass, sier museumsleder Jarle Strømodden i Vigelandmuseet.

Les også: Sinnataggen fjernes etter skadeverk

Det var natt til tirsdag 6. april at noen forsøkte å sage over venstre ankel på skulpturen. «Sinnataggen» ble like etter derfor fjernet fra broen for undersøkelser og konservering.

– De besøkende er glad i Vigelandsparken og tar godt vare på den, og det setter vi stor pris på. Vi ser svært alvorlig på en slik skade, men heldigvis gikk det bra med «Sinnataggen» denne gangen, sier skulpturkonservator Siri Refsum.

Strømodden omtalte i forrige uke episoden som «skadeverk på et fredet kulturminne» og fortalte at det hele har blitt anmeldt.

Politiet ønsker fortsatt tips i saken. De ber folk ta kontakt på telefon 02800 eller bruke tipsportalen.

I 2007 ble «Sinnataggen» også tatt ned for å restaureres, etter å ha blitt utsatt for hærverk gjentatte ganger. Strømodden fortalte da til Nettavisen at spesielt venstre hånd på skulpturen var preget av at mange ville ta på den.