RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sinne i Israel etter amerikansk avsløring av Syria-bombing

Jerusalem (NTB): Ingen kommentar, er den offisielle israelske holdningen til at USA har bekreftet at det var Israel som sto bak ett eller flere angrep i Syria denne uken. Men bak den tause fasaden skal israelerne være rasende på lekkasjen.

Uttalelsen fra en ikke-navngitt tjenestemann har fått «sentrale tjenestemenn i Jerusalem til å rive seg i håret», skriver avisa The Guardian og viser til rapporter i flere israelske medier.

Saken kan komme til å gjøre forholdet mellom Israel og USA enda mer anstrengt. De to landene har et tett sikkerhetspolitisk samarbeid når det gjelder situasjonen i Midtøsten, med det som beskrives som helt åpne kommunikasjonskanaler. Nettopp derfor skal israelerne være så oppbrakte over det de mener er en helt bevisst lekkasje fra amerikansk hold.

- Dette reiser svært alvorlige spørsmål og påvirker tilliten mellom partene, sier en israelsk tjenestemann til The Guardian.

- Å dele informasjon er en naturlig ting i forholdet mellom Israel og USA. Det er som en stor rørledning med en jevn strøm. Så å avsløre informasjon er grunn til raseri, sier tjenestemannen. Han avviser å kommentere om det var Israel som sto bak onsdagens angrep.

Angrepene skal blant annet ha vært rettet mot et lager med russiskproduserte bakke-til-luft-raketter ved den syriske havnebyen Latakia. (©NTB) (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere