RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sinochem vil fortsatt kjøpe Atlantis

Sist oppdatert:
Det kinesiske raffineringskonsernet Sinochem er fortsatt interessert i å kjøpe Atlantis fra Petroleum GeoServices og styreformann Jens Ulltveit-Moe, og partnene forhandler fortsatt om et salg
China National Chemical Import & Export Corp., eller Sinochem, opplyser til nyhetsbyrået Dow Joens Newswire fredag at de fortsatt er interessert i å kjøpe PGS' oljeinteresser samlet i Atlantis-strukturen.

- Vi er fortsatt interessert, men vi kan ikke gjøre annet nå enn å ventet, sier en Sinchem-representant til Dow Jones fredag.

Sinochem undertegnet i januar fjor en avtale med PGS om å kjøpe Atlantis for 215 millioner dollar, men de to partene klarte ikke å fullbyrde avtalen innen fristen ved utgangen av første halvår i 2002.

Det skyldes i hovedsak problemene med å skaffe godkjennelser og signaturer fra myndighetene i De Forenede Arabiske Emirater, hvor en del av Atlantis oljeinteresser er samlet.

Sinochem opplyser til Dow Jones at de to selskapene fortsatt jobber med salget selv om Sinochem sitter med en opsjon på å terminere et kjøp.

- Det ser ikke ut til å at vi kan konkludere avtalen raskt. Gamle problemer har ikke blitt løst, sier representanten til Dow Jones.

Sinochem er Kinas største forhandler av petrokjemiske produkter, og jobber med å bli et fullintegrert oljeselskap med produksjonslisenser utenfor Kina. Atlantis vil være selskapets første kjøp.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere