RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sint? Bruk det til noe sunt

Sist oppdatert:
Bruk temperamentet ditt til konstruktivt. Se hvordan du kan snu sinne til sunn energi.

(SIDE2): Både arv og miljø påvirker graden av sinne, melder Aftenposten. Om du er en av de som fyrer raskt finnes det hjelp. Du kan nemlig snu sinne ditt til noe positivt.

Positivt å være sinna
- En forutsetning for å kunne jobbe med sinne sitt, er erkjennelse, konstaterer spesialist i klinisk psykologi Leif Waage til Aftenposten. Han mener det å være sint generelt sett er positivt, fordi følelsen frigjør energi så vi blir i stand til å forsvare oss selv og våre interesser. Du markerer grenser og kommuniserer at noen har gått for langt, melder Aftenposten.

Ikke plag andre
- Det er når du plager eller skader andre med sinnet ditt, at du har en oppgave å gjøre. Å erkjenne at du har et problem og ønske forandring er det beste utgangspunkt, sier Leif Waage til Aftenposten. Han hjelper voldelige personer med å stanse sinnet før det virkelig smeller.

Lever kortere
Forskning viser at folk som alltid er høyspente, lever kortere enn andre. Å slippe ut sinnet ditt er heller ikke så bra. Det gjør deg bare mer sint, mener forskerne. Å dvele ved de negative følelsene kan nemlig forsterke dem. Det hevder blant andre biofysiker Stefan Klein i boken Lykkeformelen, melder Aftenposten. Han mener at det å tenke positivt er en treningssak, og kommer med disse forslagene:

  • Skriv ned de negative tankene
  • Fortell om de negative tankene til noen andre
  • Utforsk ditt eget sinne ved å stille deg selv disse spø rsmålene
  • Jøss, er jeg så sint?
  • Hva gjør det med meg?
  • Gi sinnet en form
  • Gi sinnet en form som du selv og andre kan leve med. De gangene du ikke lykkes, er det lov å si unnskyld.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere