RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sinte kvinner lever lenger

Sist oppdatert:
Sorry, gutter. Ny forskning viser at kvinner har godt av å blåse ut. Dere derimot, må lære å uttrykke frustrasjonen mer konstruktivt.

Forskere ved Universitetet i Boston har gjennomført undersøkelsen som viser at utløp for aggresjon er godt for helsen. Undersøkelsen er publisert i bladet til Det amerikanske hjerteforbundet AHA.

Undersøkelsen viser at kvinner som holder frustrasjonen inne i samlivet har fire ganger større risiko for å dø av hjertesykdommer enn sine mer utagerende søstre.

- For en kvinne kan taushet være helseskadelig. Nivået av stresshormoner stiger når sinnet ikke slipper ut, sier forskningsleder Elaine Eaker ifølge VG.

Menn som tenner lett har derimot en større fare for hjerteslag.

- Menn har eksplosjoner av irrasjonelt sinne som ikke er godt for helsen deres. Budskapet for menn er at det gjelder å ikke ha ukontrollerte raseriutbrudd, men å uttrykke følelser på en mer konstruktiv måte, sier Eaker.

4000 menn og kvinner deltok i undersøkelsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere