*Nettavisen* Nyheter.

Sinte tyrkere forberedt på mer kamp

Istanbul (NTB-Reuters-AFP): Demonstrantene i Tyrkia gir seg ikke selv om lederne ber om ro og advarer mot at bråkmakere forsøker å utnytte situasjonen. Mye tyder på at frontene hardner til.

I Ankara brukte politiet igjen tåregass mot demonstranter mandag, mens flere hundre ungdommer i Istanbul bygde barrikader ved Taksim-plassen i sentrum av byen. Det var her protestaksjonen startet, i utgangspunktet rettet mot utbyggingen av en park, før situasjonen utviklet seg til de største masseprotestene mot regjeringen på flere år.

Statsminister Recep Tayyip Erdogan forlot mandag Tyrkia for å dra på en firedagers tur til Nord-Afrika. Men før avreise lovet han at uroen snart vil være over.

- Vær rolige, slapp av, alt dette vil snart være over, sa Erdogan på en pressekonferanse på flyplassen i Istanbul. Han viste til at partiet hans har vunnet tre valg på rad, med stadig større oppslutning. Samtidig hevdet han at demonstrasjonene er organisert av «ekstremistiske elementer».

- Det er helt klart en risiko for at dette bare fortsetter. Faren er at volden trappes opp et hakk, slik at dette havner på et helt annet nivå - at det blir enda mer spent og frontene hardner til, sier Timothy Ask i Standard Bank. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag