RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sinvest bekrefter emisjon

Sist oppdatert:
Riggselskapet med Bjarne Skeie i spissen bekrefter nå plasserng av et konvertibelt obligasjonslån, og planer om erklæring av en av de to opsjonene på en tredje oppjekkbar borerigg
Det er imidlertid kun planer om erklæring av en opsjon, og ikke to som Finansavisen indikert i en artikkel fredag.

I januar og februar 2004 inngikk Sinvest byggekontrakter for to rigger hos to verftene Keppel Fels og PPL (SembCorp Marine) i Singapore. I tillegg fikk Sinvest opsjon til bygging av ytterligere én rigg fra hvert verksted.

Opsjonen fra Keppel Fels må eventuelt erklæres innen 16. august 2004. Opsjonen fra PPL utløper ikke før 16. juli 2005, men vil kunne gjøres til mer fordelaktige betingelser dersom den erklæres innen 16. juli 2004.

- Det er ikke bestemt hvilken av opsjonene vi vil erklære, det vil vi forhandle om de neste dagene, sier adm. direktør Svein Anton Bjørnholmen i Sinvest til iMarkedet fredag morgen.

Det konvertible lånet er fulltegnet med en ramme på 175 millioner kroner. Det opplyses at konverteringskursen er satt til 15,50 kroner. Lånet er sikret i 9,5 millioner av Sinvests aksjer i Ocean Rig.

Lånet vil løpe fra august 2004 til august 2009, og blir endelig plassert ved en erklæring av en av opsjonene og at verftet tilrettelegger finansiering av lånekapitalen etter levering av riggen til betingelser som er akseptable for Sinvest ASA.

Det vil løpe en rente på 8,25 prosent på lånet. Sinvest vil kunne tilbakebetale hele lånet innen 12 måneder etter innbetaling til en kurs på 130 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere