RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sinvest med fler selger i Ocean Rig(Ny)

Sist oppdatert:
Meglerhuset Pareto har på vegne av blant annet Sinvest plassert en aksjepost tilsvarende 8,4 prosent av askjene i riggselskapet Ocean Rig i sen handel torsdag. Sinvest med Bjarne Skeie i spissen kan notere en pen gevinst
Nytt: Kommentar fra SeaDrill

Aksjeposten ble krysset av meglerhuset Pareto ved 16.10-tiden i ettermiddag og omfattet 7,54 millioner aksjer.

Av dette har Sinvest flagget at de står bak 4 millioner aksjer. Aksjeposten ble gjort på kurs 91,50 kroner.

Sinvest eier etter salget 5,936.148 millioner aksjer tilsvarende 6,27 prosent i Ocean Rig.

Det er ikke kjent hvem som står bak det resterende volumet, eller hvem som er kjøper. Er det en kjøper av posten skal en flaggemelding foreligge inen børsåpning i morgen.

- Jeg vil ikke kommentere noen ting som helst akkurat nå, sier konsernsjef Tor Olav Trøim i riggselskapet SeaDrill som er største aksjonær i Ocean Rig. Han vil heller ikke kommentere om det vil komme noen melding om aksjeposten fra SeaDrills side i morgen.


SeaDrill kan utifra dagens flaggeregler være kjøper av hele posten og havne rett under neste flaggegrensen som for deres del er ved 33,3 prosent.

De ansatte i Ocean Rig erklærte i går opsjoner tilsvarende 5,33 millioner aksjer. En del av disse aksjene er ventet å bli solgt i løpet av kort tid, og kan inngå i dagens storpost. De ansatte og styremedlemmene hadde en gjennomsnittlig innløsningskurs på drøye 28 kroner på opsjonene.

De fire største eierne i Ocean Rig før posten ble omsatt var SeaDrill (24,6 prosent, CreditSuisse First Boston (20,1 %), Sinvest ASA (11.1 %) og Goldman Sachs (10,2 %).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere