RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sinvest og Skeie gjør alvor av riggplaner(Ny2)

Sist oppdatert:
Sinvest og Bjarne Skeies gjør nå alvor av planene om å bygge to avanserte oppjekkbare rigger, pris 1,6 milliarder kroner. Sinvest overtar nå byggekontrakene fra Skeie, og innkaller til generalforsamling
Nytt: Kommentarer fra Bjarne Skeie

Riggkontraktene som nå overføres til Sinvest er inngått av Skeie Group med henholdsvis PPL Shipyard og Keppel Fels-verftet i Signapore.

Riggene har byggepriser på henholdsvis 110 og 126 millioner dollar, ifølge en melding fra Sinvest. Riggene skal kunne bore på hav på inntil 350 fot, og vil være selvhevende jackups. Borehullskapasiteten blir på 30.000-35.000 fot under havbunn.

Riggene er ventet ferdigstilt i første kvartal 2006.

Forblir investeringsselskap

Gjennomføringen av planen innebærer at Sinvest, som til nå har vært et eierselskap for aksjer i Ocean Rig, går inn i en mer aktiv fase.

- Betyr dette at Sinvest nå skal bli et riggselskap?

- Det er et investeringsselskap, og vil som investeringsselskaper flest gå etter enhver mulig god investering, sier påtroppende styreformann og storaksjonær Bjarne Skeie til iMarkedet mandag.

Han sier videre at det ikke skal bygges opp noen driftsorganisasjon i selskapet.

Satser på US Gulf

Hovedmarkedet for de to nye riggene blir dypgassmarkedet på den amerikanske kontinentalsokkelen i Mexicogulfen.

- Vi kommer til å gå til oljeselskapene omgående. Vi har også vært i dialog på forhånd angående hva slags utstyr de etterspør. Vi snakker om dypgassmarkedet. Slik situasjonen er i dag kan 80 prosent av riggflåten på amerikansk sokkel kun bore ned til 10.000 fot (under havbunn. red.anm.), mens gassen ligger i hovedsak nede på 20.000 fot, sier Skeie til iMarkedet.

Skeie ser også for seg markedet for horisontale brønner som en mulighet for disse riggene. Her er det behov både i Vest-Afrika og Asia.

Henter penger

Sinvest melder samtidig at de nå innkaller til ekstraordinær generalforsamling med tanke på å gjennomføre en emisjon for å finansiere kontraktene.

Det er tidligere meldt at Sinvest har fått på plass en emisjon på 235 millioner kroner til å finansiere kontraktene. Emisjonen er gjort med forbehold om generalforsamlingsgodkjennelse.

Emisjonskursen vil bli satt til 85 prosent av gjennomsnittlig netto andelsverdi (NAV) basert på Ocean Rig-kursen i perioden 19.januar til 30 januar. Imidlertid vil den ikke bli høyere enn 9,50 kroner.

Det bes videre om en godkjennelse av en etterfølgende fortrinnsrettsemisjon på 135 millioner kroner rettet mot eksisterende aksjonærer i Sinvest som ikke deltar i den rettede emisjonen. Hver gammel aksje vil gi rett til tegning av 1,3 nye aksjer.

Byggekontraktene vil bety en endring av Sinvests forretningsmodell, selskapet har hittil kun vært en passiv eier av aksjer i riggselskapet Ocean Rig. Selskapets forretningsidé må derfor endres på generalforsamlingen.

Det foreslås videre at hovedaksjonær Bjarne Skeie velges til ny styreformann i Sinvest. Skeie har forhåndstegnet seg for 40 prosent av den rettede emisjonen. Skeie Group eier fra før 38,9 prosent av aksjene i Sinvest.

Generalforsamlingen skal avholdes 2. februar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere