RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sinvest sikrer fullfinansiering

Sist oppdatert:
Riggselskapet Sinvest er nå i ferd med å få på plass 100 prosents obligasjonsfinansiering av de to første nybyggene, og borekontrakter skal være i rute
Sinvest melder i dag at de har fått et tilbud om et obliogasjonslån arrangert av meglerhuset Pareto Securities med en ramme på 280 millioner dollar. Lånet vil bli gitt med første prioritets sikkerhet et Sinvests to første jack-up-rigger som leveres i første og andre kvartal neste år.

Rammen sikrer 100 prosenst obligasjonsfinansiering av riggen som har en kostpris på 236 millioner dollar under byggekontraktene som ble inngått for knappe to år siden. Lånerammen understreker dermed den prisoppgangen som har vært på denne typen rigger de siste to årene.

- Vi har fått et tilbud om finansiering, og nå gjenstår kun formalia og utarbeidelse av betingelser et cetera, sier adm. direktør Svein Anton Bjørnholmen i Sinvest til iMarkedet.no torsdag morgen.

Ifølge Bjørnholmen vil obligasjonen få en kupongrente på omkring 9-9,5 prosent. Sinvest har i dag en finansiering via verftene PPL og Keppel Fels i SIngapore som bygger riggene, og har selv innbetalt 20 prosent av byggesummen.

Sinvest har foreløpig ikke meldt om kontrakter til de to første riggene.

- Det ligger i rute for begge riggene. Det blir en hektisk vår med den tredje riggen levert i tredje kvartal, sier Bjørnholmen.

Han regner med at arbeidet med finansiering av den tredje riggen vil finen sted i første kvartal 2006.

Totalt har Sinvest seks jackup-rigger i ordre, samt opsjoner på ytterligere to rigger. Riggene skal driftes og markedsføres gjennom riggselskapet Premium Drilling som eies av Sinvest og Awilco Offshore i felleskap.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere