RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sinvest vil satse friskere (Ny2)

Sist oppdatert:
Bjarne Skeie og Sinvest, som til nå bare har vært et eierselskap for Ocean Rig, vurderer å satse større ved å kjøpe egne rigger. Det vurderes en emisjon for å finansiere satsningen
Oppdatert etter kontakt med selskapet

Sinvest melder mandag at selskapet vurderer å utvide fokus til å omfate andre investeringesmuligheter enn Ocean Rig, noe som begrunnes med et forventet sterkt marked innen offshoretjenester de neste par årene.

- Sinvest har derfor gjennom en periode i samarbeid med Skeie Group AS studert mulighetene for å kontrahere 1-2 oppjekkbare rigger. Det antas at en avklaring kan finne sted innen ca. en uke, heter det.

Adm. direktør Svein Anton Bjørnholmen i Sinvest ønsker ikke å gi noen spesifikke kommentarer utover det som er gitt i melding, sier han til iMarkedet mandag. Han bekrefter at selkapet ikke hadde planlagt å informere om planen, hadde det ikke vært for et oppslag i Finansavisen lørdag.

For å sikre det finansielle grunnlaget for å gjennomføre avtalene har Sinvest mottatt betingede forhåndstegninger fra et antall investorer på i størrelsesorden 235 millioner kroner, ifølge meldingen.

Dersom endelige avtaler blir inngått, vil det bli innkalt til ekstraordinær generalforsamling for å godkjenne en emisjon.

I så fall vil det i løpet av februar bli gjennomført en etterfølgende emisjon retter primært mot de aksjonærer i Sinvest som ikke ble invitert til å delta i den første emisjonen.

Tegningskursen for begge emisjoner vil være en funksjon av Ocean Rigs omsetningskurs i perioden fra endelig offentliggjørelse av avtalene til dagen før den ekstraordinære generalforsamling, men ikke høyere enn 9,50 kroner pr. aksje.

Skeie Group har forpliktet seg til å tegne inntil 40 prosent i emisjonene.

Aksjen ble fra start mandag suspendert etter at Finansavisen lørdag omtalte planene.

Etter orienteringen fra selskapet ble suspensjonen opphevet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere