*Nettavisen* Nyheter.

Sissel og Erlend lurte flykaoset

Se hva de gjorde og hva flyselskapene anbefaler.

04.06.12 18:55

1200 nye vektere gikk idag ut i streik, noe som medfører innstillinger og forsinkelser i flytrafikken. Likevel finnes det måter å unngå kø-kaoset.

Det har siden fredag ettermiddag vært kaos på flere norske flyplasser på grunn av den pågaående vekterstreiken. Norsk Arbeidsmanforbund tok mandag morgen ut 1200 organiserte vektere i streik. Den andre organisasjonen som organiserer vektere, Parat, godtok tilbud fra NHO service før helgen og er ikke i streik. Totalt 3000 vektere streiker nå.

- Det vil nok gå litt tid. Vi er i dialog. Det er jo positivt. Så får vi se hva rundene fører til i løpet av ettermiddagen, sa Trond Erik Thorvaldsen i Arbeidsmandsforbundet til NTB i formiddag.

Streiken rammer i følge Avinor i øyeblikket sikkerhetskontrollene ved Oslo lufthavn, Stavanger, Bergen, Trondheim, Tromsø, Haugesund, Ålesund, Kristiansund, Alta, Bodø, Sandnessjøen og Florø.

Se listen over Avinors streikerammede flyplasser

Flyselskapene har siden fredag jobbet på spreng for få sendt alle sine passasjerer avgårde.

Booker om billetten
Pressekontakt Tormod Sandstø i SAS forteller at selskapet tilbyr gratis ombooking av flybilletter, noe mange har valgt å benytte seg av.

- Gardemoen har foreløpig klart seg bedre enn vi fryktet. Allerede på fredag var vi raskt ute med å tilby våre kunder å ombooke sine billetter kostnadsfritt, dersom de ønsket det. Jeg tror dette har hatt en god effekt. Selv om endel har stått mye i kø, har de fleste kommet med på den flyavgangen de ønsket, sier Sandstø til Nettavisen.

- Er det mange kunder som har kontaktet dere?

- Vi har hatt flere henvendelser enn normalt. De fleste spør om flyet deres er i rute. Vår oppfordring til alle passasjerer er å møte opp tidlig, noe det kan virke som om de fleste har gjort. I tillegg er det som sagt flere som har valgt å booke om flybilletten sin, sier Sandstø.

Klikk på bildet for å forstørre.

Anbefaler Torp
Informasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen i Norwegian opplyser at flere av deres kunder i likhet med SAS har valgt å booke om sine flybilletter gratis de siste dagene.

- Det er mulig å booke om flybillettene åtte dager frem i tid. Samtidig ser vi at mange holder seg informert via medier og Norwegians egne kanaler. Nå håper vi bare at partene kan komme frem til en løsning, slik at passasjerene våre slipper å stå halve dagen i kø, sier han.

Sandaker-Nielsen forteller at de følger situsjonen time for time.

- Skal jeg komme med et hot tips til reisende i østlandsområdet er det å reise fra Torp. Her er det masse ledige seter på flere ruter i både inn- og utland. Det er med andre ord mye tid å spare, sier han.

Valgte Rygge
Samboerparet Sissel Falch og Erlend Strand Gardsjord fra Oslo har valgt å fly med Ryanair fra Rygge.

- Det er utrolig deilig å slippe og stå mange timer i kø. Jeg tror vi brukte rundt fem minutter på innsjekkingen, sier Sissel fornøyd på telefon fra Rygge.

Hun er på vei til Italia der hun og Erlend skal nyte en etterlengtet sommerferie i idylliske Palemo.

- Vi har sluppet alt stress og hatt tid til å komme skikkelig i feriemodus. Som regel er det deilig å dra fra Gardemoen, men denne gangen kan jeg med hånden på hjertet si at jeg er utrolig fornøyd med at vi valgte Rygge, sier hun.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.