RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sissener kaster kundene inn i Merkantildata

Sist oppdatert:
Mens Orkla Enskilda selger ut Merkantildata-aksjer i bøtter og spann, sprengkjøper Alfred Bergs Jan Petter Sissener & Co. hos Merkantildata og Arne A. Jensen (bildet). Partner Getronics opplyser at synet på Merkantildata-posten ikke er endret
De to emisjonspartnerne til Merkantildata går vidt forskjellig veier i aksjen. Mens meglerhuset Orkla Enskilda selger unna i stor stil, kjøper meglerbordet til Jan Petter Sissener i Alfred Berg relativt mye Merkantildata-aksjer.

Sissener var tidligere meglersjef i Orkla Enskilda, men meldte overgang til Alfred Berg i fjor. Han har aldri lagt skjul på sitt positive syn på Merkantildata-aksjen, hverken da han jobbet i Orkla Enskilda eller i Alfred Berg.

I tillegg til dette har den nyansatte analytikeren Morten Sundstø hos Alfred Berg gått til en sterk kjøpsanbefaling på Merkantildata-aksjen.

Storkjøper

En gjennomgang av aksjehandlene de siste fem dagene viser klart de to emisjonspartnernes posisjoner. Mens Alfred Berg har nettokjøpt 67 prosent av Merkantildata-aksjen, står Orkla Enskilda med minus 31,3 prosent.

Mandag stod Alfred Berg for hele 62,5 prosent av kjøpersiden i Merkantildata.

Trøbbel for storaksjonæren

I tillegg til kjøpene til Alfred Berg og salgene til Orkla Enskilda, er det visse spørsmålstegn knyttet til Merkantildata-partner og storeier Getronics. Det nederlandske IT-selskapet ble storeier i Merkantildata da Getronics Norge gikk inn i konsernet. Det har vist seg i ettertid at transaksjonen ikke var den smarteste den legendariske Merkantildata-sjefen Tom Adolfsen gjennomførte. Merkantildata fikk for stor kapasitet på et område med stagnasjon eller nedgang.

Nå har Getronics en eierandel på 9,5 prosent av aksjene i Merkantildata.

Getronics har store problemer med tung gjeldsside. I forrige uke fikk ikke selskapet flertall for sitt tilbud til obligasjonseierne om å konvertere gjeld til aksjer i Getronics. Denne uken blir et nytt tilbud sendt ut til obligasjonseierne, opplyser informasjonssjef Herbert van Zijl i Getronics til iMarkedet.

Han sier videre at gjeldsproblemene noe når det gjelder Merkantildata.

- Denne utstedelsen (obligasjonstilbudet) forandrer ikke vårt syn på Merkantildata, sier van Zijl til iMarkedet.

I slutten av desember uttalte Getronics at de ikke ønsket å selge unna sine aksjer i Merkantildata.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere