RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sissener vil selge familiejuvel

Sist oppdatert:
Den profilerte megleren Jan Petter Sissener vil selge unna familieselskapet, men venter motbør.
Sissener-familien har sittet over hundre år med A.L Industrier, men nå mener Jan Petter Sissener at nok for være nok, skriver Dagens Næringsliv.

A.L Industrier har vært hjertebarnet til meglernestorens onkel Einar W. Sissener. Selskapet er en av de største aksjonærene i det amerikanske børsnoterte selskapet Alpharma og aksjeposten skal ifølge Dagens Næringsliv være verdt 2 milliarder kroner.

- Det er en tid for å så og en tid for å høste. Sissener-familien har utspilt sin rollle i dette selskapet. Nå fortjener vi å høste verdiene som er skapt, sier Sissener til Dagens Næringsliv.

Den profilerte megleren sitter selv med aksjer for rundt 18 millioner kroner i A.L Industrier, som er notert i gråmarkedet med en markedsverdi på rundt 1 milliarder kroner.

Onkelen Einar W. Sissener har gjennom mange år vært konsernsjef, styreformann og dominerende eier i A.L Industrier og selskapet har i mange år vært gjenstand for en familiestrid. Tidligere har det vært helt klart hvem som er sjefen i selskapet, men nå har flere av de største aksjonærene åpnet for å selge familiejuvelen.

Nevø-Sissener vet at det vil være upopulært å selge familieselskapet, men mener at det er på tide å realisere en gevinst.

- A.L Industrier har vært et eventyr. Men utviklingen de siste årene har ikke vært like eventyrlig. Skal vi ikke få tak i verdiene som ligger bak? Selve selskapet forsvant jo de facto ut av landet for mange år siden, påpeker Sissener ovenfor DN.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere