RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Siste Crystal-skip ut fjorden

Sist oppdatert:
Crystal Ocean nå på vei ut Galtesund i Arendal på det som sannsynligvis blir siste seilas i norske farvann for det John Fredriksen kontrollerte produksjonsskipet
Crystak Ocean og søsterskipet Crystal Sea har ligget lenge i opplag ved Vindholmen i Arendal, men sistnevnte ble forflyttet i Singapore i august i fjor.

Før jul ble det kjent at Crystal Ocean har hadde fått en lengre kontrakt på australsk sokkel, og i dag har reisen til Singapore for utrustning startet.

En kilde i John Fredriksens Seatankers Management som har ansvaret for skipet, sier til iMarkedet.no at skipet trolig ikke vil returnere til norske farvann igjen.

Skipet starter på kontrakten med oljeselskapet Anzon i juni i Bass-stredet. Kontrakten har en varighet frem til 2008 pluss opsjoner på forlengelse.

Det er inkassoselskapet Aktiv Kapital som eier skipene etter at de overtok det konkurstruede Crystal Production gjennom et aksjeraid høsten 2003. Skipene er leid ut til Fredriksen på minimum to år lange kontrakter.

Det var investoren Tharald Brøvig som i sin tid tok initiativet til byggingen av skipene, men inntjening og markedet skipene kom aldri skikelig i gang. Begge endte til slutt i opplag i Arendal.

Aktiv Kapital kjøpte opp skipene til en pris på en fjerdedel av kostprisen på 900 millioner kroner, og fikk en skattefordel på omkring 250 millioner kroner på kjøpet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere