Gå til sidens hovedinnhold

Siste farvel med Rolv Wesenlund

Oslo (NTB): Frogner kirke er nesten fullsatt når familie, venner, kolleger - og det offisielle Norge - tar farvel med Rolv Wesenlund.

Komikeren, skuespilleren og musikeren døde søndag for halvannen uke siden, 76 år gammel. Torsdag hedres han med gravferd på statens bekostning, en anerkjennelse av hans betydning for norsk kulturliv - bokstavelig talt i en mannsalder.

Kronprins Haakon og statsminister Jens Stoltenberg (Ap) er blant de mange som er til stede i Frogner kirke. Sistnevnte har kommet for å lese minneord over mannen som ble udødelig som Marve Fleksnes, og som gjennom en rekke andre roller var med på å definere norsk humor.

Alle nære og dignitære gjester til tross; seremonien i Frogner kirke er først og fremst Wesenlunds egen. Han har selv regissert sin siste forestilling og deler «scenen» med mange tidligere samarbeidspartnere, blant andre Sven-Bertil Taube og Kari Stokke.

Det blir også musikalske bidrag fra Marinemusikken i Horten, Wesenlunds høyt skattede hjemby. Og det er der ved Vestfold-kysten den alltid energiske entertaineren får sitt siste hvilested når urnen settes ned på familiegravstedet. (©NTB)

Reklame

Salg: 10 bukser du kan bruke på løpetur eller hjemme