RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Siste jul med amnesti for kirkeasylanter

Oslo (NTB): Regjeringen følger tradisjonen med midlertidig amnesti så kirkeasylanter kan gå ut i julen. Men innen neste jul håper regjeringen at kirkeasylet som institutt er avviklet.

Politidirektoratet mottok onsdag et brev fra Justisdepartementet om at kirkeasylanter ikke skal pågripes i høytiden, skriver Dagen. Ifølge avisen sitter minst ni barn og seks voksne i kirkeasyl på fem forskjellige steder for tiden.

- Departementet legger til grunn samme praksis i julen 2013, men understreker at dette ikke skal gjelde for personer som har begått andre kriminelle handlinger, og kun for det angitte tidsrom, heter det i brevet, som er sendt av ekspedisjonssjef Svein Wiiger Olsen.

Samtidig står det i Høyre og Frps regjeringserklæring at «det vil være regjeringens syn at kirkerommet ikke skal brukes til kirkeasyl». Denne holdningen kommer også til uttrykk i onsdagens brev.

- Departementet legger til grunn at det tas initiativ til dialog med Kirken i løpet av 2014 med sikte på å finne en felles løsning med Kirken som bidrar til at vi julen 2014 ikke lenger har personer med utreiseplikt som har tatt bolig i norske kirker.

Det siste året har åtte kirkeasylanter fått opphold i Norge på humanitært grunnlag. Med åtte år i Baptistkirken i Trondheim er iranske Maria Sadeghi den som har sittet lengst i kirkeasyl her i landet. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere