RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Rune Pedersen (Helgeland Arbeiderblad)

Siste rasoffer funnet i Vefsn

Sist oppdatert:
Torsdag formiddag ble Therese Mari Åkerøy (29) funnet etter skredulykken 16. mai.

Det var klokken 11.20 torsdag at letemannskapene fant den siste savnede etter skredulykken på Jamtfjellet i Vefsn. Det melder fellesoperativ enhet ved Helgeland politidistrikt.

Therese Mari Åkerøy, 29 år var bosatt i Brønnøy i Nordland.

Funnet av hunder
Kvinnen ble funnet ved hjelp av søkerstav om lag fire-fem meter fra stedet der søstera Bjørg Heidi Åkerøy ble funnet fredag ettermiddag.

Hunder hadde da markert kraftig på funnstedet, skriver Helgeland Arbeiderblad. De ble sammen med en skredekspert, to andre fra Røde Kors og åtte mann fra HV satt inn i søket torsdag morgen. I tillegg var to personer kommet fra Svalbard med en såkalt snøradar. En svensk fjellredningsmann søkte også torsdag med en spesiell søkeenhet.

I alt fire kvinner omkom i skredulykken i Jamtfjellet søndag 16. mai 2010, da turfølget på til sammen 8 personer ble tatt av et snøskred.

Turfølget besto av fem kvinner og tre menn i alderen 30 til 50 år, de fleste fra Mosjøen.

Ekstreme forhold

Et Sea King helikopter fra Hovedredningssentralen i Bodø, ble raskt satt inn i søket og fraktet politimannskaper inn til rasstedet. På grunn av esktreme forhold i fjellet ble politiet fraktet ut igjen etter kort tid. Det hadde gått flere store ras i området og politiet la ned forbud mot å ferdes her.

De to skadde personene og de to omkomne som først ble funnet, ble fraktet ut natt til 17. mai. Det var de to overlevende som gravde ut de omkomne fra raset.

Turfølget fikk ikke varslet om hjelp fra stedet. Det var ikke mobildekning i rasområdet, og de to personene som var helt uskadet, gikk av gårde for å hente hjelp. De ble funnet i god behold mandag morgen.

De omkomne:

Berit RUGELDAL, f. 1963, adresse Vefsn kommune

Tove Peggy ÅKERØY, f. 1964 adresse Vefsn kommune

Bjørg Heidi ÅKERØY, f. 1966, adresse Vefsn kommune

Therese Mari ÅKERØY, f. 1980, adresse Brønnøy kommune

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere