Gå til sidens hovedinnhold

Siste smell fra champagnekorker

Nyttårsrakettene hadde så vidt landet før siste smell ble avfyrt på Prinsdal skytebane. Det var motstanderne av skytebanen som med champagne markerte at banens tid nå er omme.

Prinsdal: Dette er en gledens dag, for nå har vi seiret!

Slik hilste Vidar Magnussen de omkring 50 fremmøte på skytebanen 1. nyttårsdag. Han er leder av aksjonskomiteen som i flere år har jobbet for å få nedlagt skytebanen.

Alle vi som er her idag er selvfølgelig kjempeglade, men vi kan ikke si at vi er ferdige med saken vår. Nå må vi jobbe for å få en god etterbruk av området.

Og Magnussen ble raskt fulgt opp av både varaordfører Aud Kvalbein (KrF), Thorbjørn Hansen (A) som er leder av Søndre Nordstrand Arbeiderparti og tidligere leder av bydelsutvalget, bystyrerepresentant Rupinder Bains (A), BU-leder Nadeem Butt (A) og Arild Klemetsrud fra vellet. Harald Thorstensen fra aksjonsgruppen hadde laget en «komedie i 14 akter» hvor han gjennomgikk hele skytebanens historie fra 1949 og frem til idag.

Hva nå?

Selv om skytebanevedtaket er gjort, har dere mer å passe på, sa Thorbjørn Hansen.
Skytebaneområdet har markastatus. Tanker om boligbygging må ikke videreføres for da snakker vi om brudd på markaloven.Hansen pekte også på Nordstrand skytterlags mulighet for å koble seg på Enebakk Jeger- og Fiskerforenings anlegg som er nærmeste eksisterende anlegg og et godt alternativ.Magnussen repliserte her at de ikke er imot skytterlaget, men virksomheten på banen.Kan vi hjelpe skytterlaget på noe vis, skal vi selvfølgelig det.

Usikkerhet

Om 31. desember var siste dag for Nordstrand skytterlag på Prinsdal-banen etter gjeldende bystyrevedtak, rådet likevel en viss usikkerhet blant de fremmøtte.

Om vi har et vedtak, så er vi likevel spent på hvordan Arbeiderpartiet vil forholde seg i tiden fremover, sa Aud Kvalbein.

Og i hennes tanker lå både det fremlagte forslag om forlenget skytetid inntil nytt banetilbud er klart, boligbyggingsfremstøtet og Myrer-alternativet som byrådet nå har trukket frem igjen.

Etter det jeg har forstått er det ingen stemning for å snu, sa Nadeem Butt.

Champagne

Så var det tid for å markere seieren.

Kjell Benum, en av naboene til skytebanen, hadde utstryrt seg med både flagg og champagne. Sistnevnte hadde stått på venting så lenge at futten hadde gått ut. Vidar Magnussens magnumflaske var det imidlertid langt mer liv i. Så mens siste forsinkete smell fra nyttårsrakettene stilnet, gikk champagnekorken i luften.

La dette være et symbolsk siste smell på Prinsdal skytebane, sa en fornøyd Vidar Magnussen.

Reklame

Pondus-salg: Nå gjør du superkupp