RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Siste uke med Finn og Wenche

Sist oppdatert:
Blomster-Finn, Wenche på kjøkkenet og de andre i «God morgen, Norge!» har nå sin siste uke på skjermen før de tar seg en velfortjent sommerferie.

Ikke en dag er lik i God morgen, Norge! (GMN). Stadig får vi nye gjester og spennende tema på blokken, sier programlederne Jan Øyvind Helgesen og Signe Tynning.

Dette er siste uke på skjermen for TV 2s populære frokost-tv. Etter sendingen på fredag tar «God morgen, Norge!» seg en velfortjent sommerferie.

Men hele denne uken blir det som vanlig spennende gjester i studio, faste innslag som blant annet helse og mat, samt nyheter hver halve time - fra klokken 06.28 til 09.30.

God matkultur
God morgen, Norge! har faste fagmedarbeidere innen: reiseliv, økonomi, helse, mat, blomster, dyr, data, antikviteter og vin.

TV 2-kokk Wenche Andersen har vært fast medarbeider siden programmet gikk på luften 24. oktober 1994. 27. mai i år fikk Wenche Andersen tildelt Ingrid Espelid Hovigs pris for god matkultur.

- Jeg er utrolig glad og beæret av å få tildelt denne prisen av Ingrid Espelid Hovig og resten av juryen. Det er motiverende og gledelig å bli verdsatt av folk som driver med det samme som meg - mat, tradisjoner og kultur, sier Wenche Andersen.

Matkulturprisens jury besto i år av Ingrid Espelid Hovig (formann), Marianne Hayes Antonsen (Faglig matråd), Anne Marie Hjelmseth (Forbrukerrådet) og Ruben Friis (NRK P1).

- Hvilke begrunnelse lå til grunn for å gi årets pris til Wenche Andersen i GMN?

Faglig dyktig
- Wenche er meget faglig dyktig i sitt arbeid med mat. Hun har i alle sine yrkesaktive år laget god, variert og sunn mat. Det er dessuten en stor bragd å stå grytidlig opp for å lage mat på direkten gjennom ti år, og hun har stadig variert i matrettene og vært flink til å følge opp tradisjoner, høytider og kultur i sin planlegging av maten. Hun er en unik formidler av matkultur. Juryen hadde gjerne sett at hun fikk mer sendetid på God morgen, Norge!, sier juryformann Ingrid Espelid Hovig.

- God morgen, Norge! får stadig nye seere. Hos statskanalen tok Frokost-tv ferie for en stund siden, etter en sesong med i snitt 64 000 seere og en markedsandel på 39,9 prosent. Ved inngangen av mai måned hadde God morgen, Norge! et snitt på 74 000 seere og en markedsandel på 47,5 prosent.

Etter at NRK1 tok av sitt frokost-tv i vår, har «God morgen, Norge!» lagt på over 100 000 seere og en høy markedsandel.

Vil ha konkurranse
Redaktør for God morgen, Norge!, Anders Hoff ser frem til konkurranse fra NRK som starter frokost-tv til høsten igjen:

- Det er alltid sunt med konkurranse. Det gjør at vi skjerper oss enda mer for å lage de beste sendingene. GMN har innarbeidet positive seervaner hos et publikum over tid nå, så NRK får det ikke lett.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere