RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Siste VIF-jobb for Kong Hovi

Sist oppdatert:
ANFI DEL MAR (vif.no): Tom Henning Hovi har spilt sin siste kamp for Vålerenga, men er ikke helt ferdig med jobben i klubben. Denne uken er han med som leder på Verdens Beste Fotballskole.

- Dette er en veldig bra avslutning på tiden min i Vålerenga, vi har det helt topp her nede, og det har gått veldig bra så langt, sier Hovi til vif.no.

Om han ikke har sett noen potensielle arvtakere på laget enda, er det mange gode fotballspillere på fotballskolen.

- Det er noen gode spillere her, men skolen er jo ikke primært for å finne de neste A-lagsspillerne. Noen av ungene er veldig gode, og det er noen som kan bli gode etter hvert.

- Så langt har jeg hatt ansvar for et par grupper, og alle ungene oppfører seg helt suverent. Alt går strøkent, både på fotballbanen og utenfor.

I riktig retning
Hovi var med fotballskolen til Anfi også i fjor, og som med fotballklubben han har tjent de siste ni sesongene, ser han en god utvikling.

- Vi hadde en fin uke her i fjor også, men den er enda bedre i år. Som med klubben tar fotballskolen riktige skritt, og utvikler seg underveis, sier han.

Nettopp utviklingen av klubben er det vel få andre enn Hovi og lagkamerat Øyvind Bolthof som har fått føle skikkelig på kroppen.

- Siden jeg kom i 1997 har det vært en voldsom utvikling i klubben. Alt er bedre, ledere, administrasjon, spillere og trenere. De tingene går gjerne sammen om klubben skal bli bedre, og det har Vålerenga fått til, sier han.

Hovi spilte sin siste Vålerenga-kamp borte mot AIK i Royal League. Da måtte han gå av i pausen med en skade som holdt han ute resten av sesongen.

- Jeg skulle gjerne spilt alle kampene i Royal League, eller i det minste avslutta karrieren min hjemme på Bislett mot AIK. Men, jeg fikk trøbbel med ryggen og måtte stå over. Sånn er det, men uansett har laget klart seg bra, og vi har avsluttet sesongen ypperlig.

Mange stusser kanskje over at han ga seg nettopp nå, etter en stor opptur i høst, og med lyse tider i vente.

- Det er selvfølgelig vanskeligere å gi seg når det går bra, det er alltid morsomt å spille fotball. Men, jeg tok avgjørelsen for lenge siden, og måtte stå for den nå, forklarer han.

Skal følge Vålerenga
Hovi har nå tatt med seg familien og flyttet tilbake til Gjøvik, men han lover at han blir å se på Ullevaal neste sesong.

- Jeg skal nok ta med meg familien innover for å se litt kamper til våren. Jeg har en sønn som er veldig ivrig, og en kone som trives godt på Ullevaal. Jeg kan heller ikke bare kutte kontakten etter så mange år. Jeg skal følge godt med på hva som skjer i Vålerenga, lover han.

- Ni år i klubben gjør noe med deg, og det er Vålerenga som betyr mest for meg i Norge. Det er spillere, ledere, fans og folk rundt denne klubben som jeg har blitt kjent med og blitt glad i over disse åra.

Straffesparkkonkurranse
Mange vet sikkert at Hovi har et brennende hjerte for den engelske klubben Liverpool, en klubb som på nyåret vil få storfint besøk.

- Jeg har allerede booket to turer på nyåret, en i januar for å se Liverpool mot Bolton, og i mars for å se Liverpool mot Manchester United. Det gleder jeg meg veldig til.

Om Vålerenga om et par år møter nettopp Liverpool i en avgjørende kamp i Champions League-kamp, er ikke Hovi i tvil om hva han ønsker.

- Da skal jeg bare sette meg tilbake og nyte kampen, og håpe på 3-3 i begge oppgjør, så får vi se hvordan det går i straffesparkkonkurransen, avslutter han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere