*Nettavisen* Nyheter.

Sitter Donald Trump på Obamas skilsmissepapirer?

Foto: Skjermdump (Skjermdump)

Donald Trump vil onsdag avsløre informasjon han hevder kan snu presidentvalget på hodet.

25.10.12 12:31

Det var mandag kveld Donald Trump kom med påstander om at han sitter på informasjon son potensielt kan endre hele valgkampen.

I talkshowet Fox&Friends sa Trump følgende:

- Sitter på noe veldig, veldig stort
- Jeg sitter på noe veldig, veldig stort som gjelder USAs president.

- Det kommer til å bli stort. Jeg vet én ting - pressen kommer til å slå det stort opp.

Trump selv var ellers svært kryptisk i hva det er han har tenkt å legge fram av informasjon.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Evan Agostini

- Sitter på skilsmissepapirer
Den floridabaserte investoren Douglas Kass, som av og til er å se sammen med Trump på programmet Squawbox på CNBC, hevder imidlertid at Trump sitter på skilsmissepapirene til Barack og Michelle Obama.

«High above the Alps my Gnome has heard that Donald Trump will announce that he has unearthed divorce papers between the Prez and his wife», skriver Kass på Twitter.

Utsagnet kan oversettes til det følgende: «Høyt over Alpene har en nisse hørt at Donald Trump vil annonsere at han har funnet skilsmissepapirene til presidenten og kona hans».

- Annonseres på Facebook og Twitter
Trumps talskvinne, Holly Lorenzo, vil verken bekrefte eller avkrefte påstandene til Kass.

- Alt vi vet er at han kommer til å annonsere det på både Twitter og Facebook onsdag. Jeg vet ikke hvilket tidspunkt det vil bli på, sier Lorenzo til Daily Mail.

Det bekrefter også Trump selv på sosiale medier.

«Dette er ikke en mediagreie og det handler ikke om Donald J. Trump - Dette handler om USA. Jeg vil kunngjøre informasjonen på Facebook og Twitter i morgen», skrev Trump på Facebook tirsdag.


Avfeid av det Hvite hus
Det er ikke første gang det ryktes at Obama og fruen skal skilles. I en bok som kom tidligere i år, hevder forfatteren Ed Klein at paret var nær skilsmisse etter at Obama feilet i sitt forsøk på å vinne et sete i representantenes hus i 2000.

Påstanden ble avfeid av det Hvite hus, som anklaget Klein for å ha diktet det hele opp, og for også tidligere å ha kommet med oppdiktede nyheter.

Det er ingen hemmelighet at Trump har lite til overs for Obama. Han var en av de ivrigste da konspirasjonsteorien om at Obama ikke var født i USA, dukket opp.

Etter at Obama hadde lagt fram fødselsattesten sin, benyttet han anledningen til å fleipe med Trumps tilsynelatende kjærlighet til konspirasjonsteorier.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Ho

Romney: – Obama på et synkende skip

Barack Obamas valgkamp er et synkende skip, ifølge Mitt Romney. Full av energi etter presidentdebattene setter han nå alt inn på å kapre velgerne i noen få avgjørende vippestater.

På et valgmøte i Henderson i Nevada tirsdag sa Romney at det nå er han som har mest medvind i valgkampen, og at batteriet er fulladet etter de tre presidentdebattene.

– Obamas valgkamp tar inn vann, mens vår er på vei fremover i full fart, sa republikanernes kandidat.

Strategene for president Obama og guvernør Romney er nå enige om at slaget om Det hvite hus nå står i sju delstater, såkalte vippestater, som kan gå til begge kandidater, skriver nettstedet Politico. De sju er Ohio, Iowa, Colorado, Virginia, New Hampshire, Florida og Wisconsin.

Målrettet reklame

Sistnevnte har ikke stemt republikansk siden 1984, men Romney har økt oppslutningen der den siste tiden og håper han kan kapre den fra Demokratene.

Republikanernes valgkampledelse er oppspilt over det de mener er en økt sjanse for å vinne i Pennsylvania, ifølge Politico. De vurderer derfor å kjøpe mer TV-reklame i delstaten.

Romney konsentrerer seg imidlertid enda mer om de andre vippestatene, og mest av alt om Ohio.

– Vi kommer til å være mye i Ohio, sier Romney-rådgiveren, Stuart Stevens.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Saul Loeb

Fra stat til stat

Obamas valgkampledelse er overbevist om at de har et overtak i Ohio, Wisconsin, Iowa, New Hampshire og Nevada, og vil ennå ikke avskrive Colorado, Florida og Virginia.

– Iowa, Wisconsin og Ohio er avgjørende. Vinner vi de tre, blir presidenten gjenvalgt, sier senator Dick Durbin til Politico.

Obama reiser denne uka på en 48-timers rundtur til Colorado, Nevada, Florida, Virginia og Ohio, før han vender tilbake til New Hampshire lørdag for andre gang på ti dager.

– Ohio avgjør

Romney besøker de neste dagene Colorado og Nevada før han vender nesa til Midtvesten og de to delstatene han mener å ha stor fremgang i, Iowa og Ohio.

Begge sider mener ifølge Politico at det er Ohio-resultatet som avgjør.

Tidligere rådgiver til Bill Clinton, William Galston ved tenketanken Brookings Institution, er i hvert fall ikke i tvil.

– Det er svært enkelt. Nok en gang vil det være Ohio som avgjør. Jeg er føler meg ganske så sikker på at den som vinner Ohio blir USAs president. Og det tror jeg også de to leirene er enige i, sier Galston til CNN.

Jevnt

Meningsmålingene viser nå at det er svært jevnt mellom de to kandidatene i Ohio. Obama har kanskje et ørlite overtak.

I 2008 slo Obama John McCain i Ohio med 52 prosent mot 47 prosent, takket være et stort fremmøte blant demokratene og at han klarte vinne i tradisjonelt republikanske områder. Spørsmålet blir om han klarer å gjenta dette.

– Nå er det for jevnt til å si hva som kommer til å skje. Resultatet kommer trolig til å avhenge av hvem av de to som klarer å få flest av sine tilhengere til å stemme, sier Paul A. Beck, professor i statsvitenskap ved Ohio State University, til CNN. (NTB/Nettavisen)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.