*Nettavisen* Nyheter.

Sitter fast på Hollenderen

Foto: Vidar Dons Lindrupsen (Vidar Dons Lindrupsen)

Brødrene er funnet omkommet.

18.06.09 12:37

- De er lokalisert midt i den sørlige fjellsiden på Store Hollenderen, men vi kjenner ikke tilstanden deres, sier redningsleder Ørjan Delbekk ved Hovedredningssentralen Nord-Norge til Nettavisen.

Har du tips om saken? Send SMS eller MMS til 1930, ring 21006010 eller send e-post til vaktsjef@nettavisen.no

Ingen kontakt
De to brødrene på 21 og 23 år skulle komme tilbake onsdag kveld, men forble borte. De to har mobiltelefoner med seg, men disse er slått av, eller de svarer ikke. De to mennene skal sist ha blitt sett 50 meter under toppen på Store Hollenderen på Kvaløya utenfor Tromsø onsdag ettermiddag.

330-skvadronen fra Banak startet leting med Sea King klokken 05.38 torsdag morgen. Helikoptermannskapet lokaliserte brødrene i den sørlige fjellsiden på Store Hollenderen.

Omfattende operasjon
Det er fint vær i området, men svært bratt og ulent terreng. Derfor ønsker 330-skvadronen at klatrere tar seg ned til de to brødrene før de blir fløyet ut.

- Etter ønske fra redningssentralen har vi rekvirert alpin redningsgruppe fra Bodø. Det vil ta noe tid å få dem opp til Tromsø. De vil så bli fløyet inn i område, sier operasjonsleder Arild Falck Johansen ved Troms politidistrikt til Nettavisen.

- På plass
Ifølge Delbekk skal redningsgruppen komme frem til Hollenderen ved 11-tiden.

- Helikopteret er fremme og jobber med å finne et sted det kan parkere, sier Delbekk til Nettavisen klokken 12.

Han sier at redningsaksjonen så langt går etter planen og at værforholdene er fine.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.