RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sitter inne og handler aksjer

Sist oppdatert:
Nordmenn bruker stadig mer av sommeren på aksjehandel, men internettmeglerne taper markedsandeler.
Av: Gulbrand Øverbye
I en sommermåned med dårlig vær, satt rekordmange nordmenn klistret foran PC-skjermen og handlet aksjer.

Netthandelen har hatt en formidabel økning.

Handler mer
Det er fire selskap som driver med ren internetthandel på det norske markedet, Nordnet, NetFonds, E-Trade og Skandiabanken.

Disse fire stod for en omsetning på totalt 26,5 milliarder kroner i juli, en økning på hele 64,6 prosent siden samme periode i fjor.

Omsetningen er fordelt på 293.886 transaksjoner, hvilket er 55,6 prosent opp fra i fjor.

Rekord og korreksjon
- Det er ingen tvil om at en rekke privatinvestorer har brukt mer tid på børsen i sommer enn tidligere år og aldri har privatinvestorene gjennomført så mange transaksjoner i juli måned, sier daglig leder Lars Thorstensen i Nordnet Norge, i en kommentar.

- En del av forklaringen til den høye aktiviteten er utvilsomt både nye rekorder og en kraftig korreksjon på Oslo Børs, samtidig som en del selskaper har levert resultatrapporter, fortsetter Thorstensen uten å tillegge været særlig betydning.

Mindre del av kaken
Internettmeglerne stod for 15,62 prosent av antall transaksjoner, men bare 6,12 prosent av volumet på Oslo Børs i juli. Dermed er nettmeglernes andel faktisk mindre enn den var for et år siden. Da hadde de 17,89 prosent av antall transaksjoner, og 6,62 prosent av volumet.

- Forklaringen ligger trolig i den trenden man har sett i det siste, at større institusjonelle gjør mye mer. Det har blitt mange flere store utenlandske meglerhus som har sluttet seg til Oslo Børs, forklarer Thorstensen til NA24.

- Netthandlerne har en mindre del av kaken, men kaken er blitt mye større, påpeker Thorstensen.

Det var nemlig ikke bare en rekordmåned for internettmeglerne. Handelsvolumet på børsen økte med utrolige 79,1 prosent sammenlignet med ifjor. Totalt var det en omsetning på 219,15 millarder kroner i juli.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere