RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sitter på storsmuglerens kundeliste

(Politiet/Østlands-Posten)
Sist oppdatert:
- Det er oppegående folk i gode stillinger, forklarer siktet i smuglersak.

Politiet undersøker en liste med navn som er beslaglagt hos den siktede 43-åringen i smuglersaken i Larvik, skriver Østlands-Posten.

- Politiet får ingen hjelp av meg. Jeg skal ha et liv etterpå også. Jeg kommer ikke til å gjøre livet surt for verken kunder eller leverandører av meg, fastslår 43-åringen, som er siktet i den store smuglersaken i Larvik.

Politiet i Larvik undersøker nå ei liste de har beslaglagt hos den siktede Larvik-mannen (43).

- Det er en liste og en del navn som har fremkommet, bekrefter leder for krimavdelingen ved Larvik politistasjon, Knut Vidar Vittersø.

Politiet har tidligere varslet at de vil undersøke mottakerleddet i smuglernettverket.

Frykter konsekvensene

- Jeg får ingen kreditt av å angi kunder, fastholder mannen.

Grunnen til at han ikke vil oppgi navnene til folk, er at han frykter konsekvensene fra enkelte.

Fredag ble han løslatt fra varetekt etter å ha sittet fire uker i fengsel mens politiet har etterforsket og avdekket flere store lager med smuglervarer i Larvik og omegn. Den siktede broren ble også løslatt fra varetekt fredag. Begge er fortsatt siktet sammen med ytterligere to menn og en kvinne – alle fra Larvik.

- Det er ikke gutter i rennesteinen som har kjøpt av meg. Det er oppegående folk med gode stillinger. Det er ganske sprøtt den kundelisten jeg har, sier 43-åringen til Østlands-Posten.

Leverte på døra

Politiet har tidligere opplyst til ØP at de har fått flere tips om smuglerbutikken og at de har kjent til dette over lengre tid. Handelen har også foregått åpenlyst fra mannens bopel og ved levering på døra til kundene.

- Jeg tenkte etter hvert at det var «lovlig», ikke minst på grunn av den kundegruppa jeg hadde, sier mannen.

43-åringens mobiltelefon ble beslaglagt da han ble tatt for over en måned siden. Selv hevder han at han ikke har røpet et eneste navn på hvem som har kjøpt sprit, øl, vin og tobakk av han. Han viser til at han hadde navn på mange «vanlige» kontakter på telefonen, folk som ikke har noe med smuglingen å gjøre.

Selv er han klar for å ta den straffen han får uten å dra flere med seg. Det kan bety flere år i fengsel.

- Hvordan ser du på det å sone?

- Jeg må bare gjøre det. Jeg har gjort det jeg har gjort, sier han.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

God business

43-åringen forteller at smuglerbusinessen er god – vel å merke hvis man ikke blir tatt. Han understreker også at han ikke har solgt til mindreårige og at det har vært et bevisst valg.

Politiet regner med at saken snart kan avsluttes og at tiltaler kan tas ut. 43-åringen har erkjent innførsel og salg av alkohol og tobakk. Overfor ØP bekrefter han også at han er hovedmannen i saken, men at han har leverandører over seg.

- Han har holdt i trådene, sier Vittersø, om mannens rolle i smuglerbutikken.

Da transittlageret over svenskegrensen ble funnet for noen uker siden, ble det klart at 43-åringen delte dette med en annen smugler som drev samme geskjeft i et annet fylke. Denne saken er oversendt det aktuelle politidistriktet.

Les flere nyheter fra Østlands-Posten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere