Gå til sidens hovedinnhold

Situasjonen spent i Libya

Tripoli (NTB-Reuters-AFP): Situasjonen er spent i Libya etter flere dager med harde kamper mellom rivaliserende militsgrupper. Samtidig er landets forsvarsminister bedt om å gå av.

Statsminister Ali Zeidan kunngjorde torsdag at forsvarsminister Mohammed al-Bargathi ble bedt om å gå etter de siste dagers uro.

- Han hadde tidligere levert sin oppsigelse, men ble bedt om å fortsette i stillingen en stund til. Men på bakgrunn av det som har skjedd nå, ble han bedt om å gå, sa Zeidan.

Onsdag mistet minst fem personer livet og flere hundre ble såret da to militsgrupper begynte å krangle om hvem som skulle vokte et viktig oljefelt. Den ene gruppen er formelt under kommando av forsvarsdepartementet.

- Styrker som ikke følger våre ordre, tilhører ikke oss, sier den fungerende øverstkommanderende for den libyske hæren, Salem al-Konidi.

Etter Muammar Gaddafis fall har tidligere opprørssoldater fått i oppdrag å sørge for deler av sikkerheten i landet. Men kritikken øker om at myndighetene ikke har kontroll over dem. (©NTB)

Reklame

Har vært utsolgt i 14 år: Nå er superutgaven her