*Nettavisen* Nyheter.

Siv: - Har lykkes med egne saker

Foto: Åserud, Lise (Scanpix)

Siv Jensen er fornøyd med å endelig ha fått asylpolitikk på dagsorden.

14.09.09 08:54

Etter voldsom framgang på meningsmålingene har det buttet litt i det siste for Fremskrittspartiet og Siv Jensen. Selv om hun fremdeles er optimist, har hun en klar oppfatning av hva motgangen skyldes.

- De andre partiene vil oss ikke vel. Mediene har også vært ukritiske i sin dekning og kildebruk. Jeg er imidlertid mest fornøyd med at Frp har brukt mest tid på sin egen politikk. Det viser mer respekt for velgerne enn bare å snakke nedsettende om andre, sier Siv Jensen til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Hun er også oppgitt fordi hun mener regjeringen har sluppet for billig unna i mediene når det gjelder hva de har utrettet eller ikke.

Asylpolitikk
Det Frp-formannen er mer fornøyd med, er at det den siste uka har blitt mer debatt rundt asylpolitikken.

- Nå på tampen har Frp endelig fått litt fokus på den feilslåtte asylpolitikken som føres av den rødgrønne regjeringen. Når Ap-folk som Jan Bøhler prøver å komme diltende etter oss, ser jeg tvers gjennom dem, sier Jensen.

- Hva med fokuset på at du både vil bruke mer penger og samtidig senke skattene, du føler deg ikke på gyngende grunn da?

- Nei, vi går med formidable overskudd og har ikke råd til å ikke sette samfunnet i stand igjen.

- Regjeringsspørsmålet, lei av det også?

- Jeg tror velgerne er skita lei av regjeringsspørsmålet. De stemmer på hva slags politikk de vil skal føres de neste fire årene. Dette handler om hva partiene står for, sier Jensen til ANB.

Samarbeide med Ap?
- Frp kan vel like godt samarbeide med en mindretallsregjering av Ap i flere viktige saker?

- I noen enkeltsaker er det fullt mulig, for eksempel olje, gass og energi. Men det har blitt større avstand etter hvert. De er mer toppstyrte, og henvender seg ikke lenger til vanlige arbeidere, sier Jensen, som legger til at hun nok er mer enig med Erna Solberg og Høyre når det gjelder politikken.

- Den ene store reformen vi trenger, hvis du får bestemme?

- Den avgjørende, skjellsettende reformen, er å en gang for alle få gjort noe med eldreomsorgen, som har spilt fallitt. Vi vil ha inn lovfestede rettigheter, og ansvaret bort fra kommunen og over til folketrygden, avrunder Siv Jensen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.