*Nettavisen* Nyheter.

Siv gikk til nytt angrep

Foto: Faksimile (Stortinget)

- I går falt det en uheldig uttalelse i Stortinget, sa Siv Jensen, og gikk til angrep på Arbeiderpariet.

24.11.11 22:37

Det skapte sterke reaksjoner da Frps nestleder Per Sandberg onsdag sa i Stortingets spontanspørretime at Arbeiderpartiet «spiller offer» etter 22. juli. Flere Ap-representanter forlot stortingssalen gråtende.

Arbeiderpartiet har krevd en formell beklagelse i stortingssalen, og i finansdebatten torsdag ettermiddag var det varslet at Frp-leder Siv Jensen skulle komme med en unnskyldning, og Jensen sa i følgende:

- I går så falt det en uheldig uttalelse i Stortinget, og det er en uttalelse som Fremskrittspartiet har beklaget både skriftlig og muntlig, sa hun fra talerstolen.

Se video i bunnen av saken!

- Det kan jeg ikke akseptere
Deretter gikk Jensen til frontalangrep på Arbeiderpartiet.

- Utgangspunktet for gårsdagens spørretime var altså påstanden fra Eskil Pedersen om at det er sammenheng mellom 22. juli, norsk asyl- og innvandringspolitikk og Fremskrittsparti, og det er noe jeg tar avstand fra, sa Jensen og fortsette:

- Det er noe som Fremskrittspartiet ikke kan la stå uimotsagt, sa Frp-lederen bestemt.

Hun viste til at Pedersen torsdag ettermiddag nok en gang gjentar koblingen mellom 22. juli og Frp.

- Jeg ser på dagbladet.no, og der er AUF-lederen nok en gang ute og forsterker den koblingen. Han kommer med påstander om at hvis det faller krenkende ytringer i det norske samfunnet, så er det Frps skyld, sa Jensen, og la til:

- Han kommer med påstander om at det er vi i Frp som må ta ansvar for Breiviks holdninger. President, det er Breivik, og bare Brevik som må ta ansvar for egne holdninger og gjernininger, sa hun.

Pedersen: - Aksepterer det
Aps nestleder Helga Pedersen, som var en av de som reagerte sterkest på Sandbergs uttalelse onsdag, sa følgende om Jensens utspill i finansdebatten.

- Vi har aldri holdt Fremskrittspartiet medansvarlig for 22. juli. Kun én mann er ansvarlig, og det sier også AUF-leder Eskil Pedersen, sa Helga Pedersen.

Samtidig aksepterte hun Siv Jensens beklagelse.

- Jeg vil kvittere ut Siv Jensens beklagelse. Den aksepterer jeg på vegne av Aps stortingsgruppe, sa Pedersen.

Her kan du følge finansdebatten direkte (ekstern lenke)

- Det blir tema
Tidligere torsdag oppplyste Frps kommunikasjonsavdeling at Jensen ville beklage i debatten.

- Dette blir et tema under Siv Jensen innlegg i stortingssalen dag, sier kommunikasjonsrådgiver Frode Stie i Frp til Nettavisen.

Her er det Sandberg sa i stortingssalen:

«La meg først slå fast at det er ingen som prøver å spille noe offer her. Hvis det er noen som prøver å spille offer etter 22. juli, så er det til de grader Arbeiderpartiet. Og det bør dem også gjøre, for de var et av de store ofrene. Det har tydeligvis Arbeiderpartiet lagt en strategi på, å videreføre denne debatten gjennom å angripe Fremskrittspartiet».

Les også: - Ap har spilt offer etter 22. juli

- Tungen kan glippe
Sandberg la seg etter spørretimen helt flat, og beklaget det hele.

Frp-leder Siv Jensen sa til Nettavisen onsdag at hun var glad for at Sandberg beklaget uttalelsen.

- Jeg tenker først og fremst at jeg er glad for at han har beklaget det, rett og slett fordi Fremskrittspartiet som alle andre partier har stått bak og står bak Arbeiderpartiet i forhold til det som skjedde 22. juli, og det gjelder fortsatt, sa Jensen.

- Vil du reagere overfor Sandberg på noen som helst måte etter uttalelsen?

- Jeg synes den viktige reaksjonen som har kommet, er hans egen. Han har lagt seg paddeflat og beklaget. Jeg tror vi alle vet at selv med verdens beste intensjoner så kan tungen glippe noen ganger, svarte Frp-lederen.

- Ap brøt borgfreden i går
Uttalelsen til Sandberg kom under en replikkveksling mellom Sandberg og utenriksminister Jonas Gahr Støre i spørretimen.

Men det hele startet med et spørsmål fra Siv Jensen, som reagerer sterkt på at Ap nå går til angrep på Frp etter terrorangrepene.

- Nå har alle partiene stått skulder om skulder etter 22. juli, og det har vært borgfred. Den borgfreden ble brutt i går, ikke av oss, men av Arbeiderpartiet. Både Martin Kolberg og Eskil Pedersen var ute med ganske kraftige påstander mot Fremskrittspartiet, sa Jensen onsdag.

Les også: - Borgfreden ble brutt, men ikke av oss

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag