RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
I PENGE-DISPUTT: Hvor skal pengene tas fra? Ap, Høyre og Frp er langt fra enige.
I PENGE-DISPUTT: Hvor skal pengene tas fra? Ap, Høyre og Frp er langt fra enige. Foto: Terje Pedersen (NTB Scanpix)

Siv Jensen: - Uredelig av Støre

Ap-lederen får på pukkelen - av Erna & Siv.

Statsminister Erna Solberg og finansminister Siv Jensen angriper Ap-leder Jonas Gahr Støre og mener han bedriver dobbel bokføring, skriver DN på papir.

De krever at Ap-leder Jonas Gahr Støre avklarer hvordan Arbeiderpartiet skal finansiere alle forslagene som ble vedtatt på Ap-landsmøtet, deriblant gratis frukt, grønt og skolemat, færre elever per lærer, økt statlig finansiering av tannbehandling og at staten skal betale mer av kollektivsatsingen i byene.

Ifølge Støre kan forslagene finansieres ved hjelp av å reversere skattekuttene regjeringen har gjennomført.

Jensen mener imidlertid de pengene er brukt opp på å finansiere Aps alternative statsbudsjett for inneværende år, og at Ap gjennom den måten å budsjettere på vil påføre Norge en økonomisk baksmell ettersom de samme pengene brukes flere ganger.

- Jeg mener det er uredelig. Han forsøker å skape et inntrykk av at de bare trenger å pynte litt på hva denne regjeringen gjør. Sannheten er at det ikke går an å pynte. Enten må han skjerpe skattene kraftig, eller så må han kutte i noen av de tiltakene denne regjeringen har gjennomført, sier Jensen til avisen.

Hun får støtte av Erna Solberg som uttaler at det ikke holder at Ap later som de skal dekke inn kostnadene ved  skattelettelsene regjeringene har gitt.

Støre avviser beskyldningen om dobbelt bokholderi, og mener Arbeiderpartiet har en annen tilnærming til omstilling enn dagens regjering.

- Jeg brukte skatteletten som en illustrasjon, for å sette ting i perspektiv. Vi viser i våre budsjett at vi prioriterer viktige fellesoppgaver fremfor å gi skattelette til dem som har mest. Vi vil i god tid før valget i 2017 gi svar på hvordan vår skattepolitikk blir, sier Støre til DN.

TIL ANGREP: Statsminister Erna Solberg og finansminister Siv Jensen med klar melding til Jonas Gahr Støre.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere