RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Siv Jensen: - Useriøst av Skei Grande

REAGERER: Frp-leder og finansminister Siv Jensen slår tilbake mot kritikken fra Venstre-leder Trine Skei Grande.
REAGERER: Frp-leder og finansminister Siv Jensen slår tilbake mot kritikken fra Venstre-leder Trine Skei Grande. Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)
Mener Venstre-lederen ikke hadde hatt noe å skryte av uten Frp.

Frp-leder og finansminister Siv Jensen tar kraftig til motmæle mot kritikken fra sin samarbeidspartner etter utspillet Venstre-leder Trine Skei Grande kom med til Nettavisen tirsdag, om at regjeringen ville vært mer populær uten Frp.

- Det er sånn at Frp har flere velgere enn KrF og Venstre til sammen, og at Skei Grande forsøker å skape et inntrykk av at Bondevik 2-regjeringen og en sentrum-høyre-regjering er et mye mer ønsket alternativ, er rett og slett ikke riktig, sier Jensen til Nettavisen.

Jensen slår tilbake med samme mynt, og sier at Bondevik 2-regjering som Venstre var en del av, ikke var veldig populær.

- Denne regjeringen gjennomfører politikk som velgerne har gitt sin støtte til, som raskere utbygging av veier, bedre rettigheter og kortere ventetid for pasienter, flere politifolk i gatene og lavere skatter og avgifter. Dette er saker som alltid har stått øverst på Frps dagsorden, og som nå gjennomføres, noe som ikke ville skjedd hvis vi ikke satt i regjering, påpeker hun.

Les også: - En regjering uten Frp hadde vært mer populær

- Jeg mener det er useriøst
Skei Grande tok også et oppgjør med det hun mener er en dobbeltkommunikasjon fra Frp.

- Problemet mitt er at jeg har fått et Frp som er greit å forholde seg til i regjering, og så har jeg fått et nytt Frp på siden som jeg ikke helt vet hvem er. Hvilket parti er det vi skal forholde oss til, det som sitter i regjering eller på Stortinget? undret hun.

Dette utspillet får Siv Jensen til å reagere kraftig.

- Jeg mener det er useriøst av henne å hevde at hun ser to Frp i regjering. Det er verdt å minne henne om at det er våre stortingsrepresentanter i Stortinget som gjør at hun har noe som helst å skryte av. Det er ikke sammen med regjeringen at disse vedtakene blir fattet, de blir vedtatt i Stortinget, sier Jensen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

MER POPULÆR?: Venstre-leder Trine Skei Grande sa tirsdag til Nettavisen at hun tror regjeringen ville vært mer populær uten Frp, og det har fått sinnene i kok hos Frp.


- Skal ikke synke ned på det nivået
Hun mener det er selvsagt at Frp skal vise fram sine primærstandpunkt, som i Syria-saken der hennes parti brøt forhandlingene på Stortinget.

- Det at vi viser vår primære politikk, i en sak der Stortinget har gjort et annet vedtak enn det regjeringen til og med foreslår, mener jeg er like selvsagt som når Venstre viser sin primære politikk som ikke er omfattet av samarbeidsavtalen, sier Frp-lederen, og fortsetter:

- Jeg kunne også falt ned på det nivået hun hadde i dette intervjuet, og så kunne jeg trukket fram alle de sakene der Venstre skriver noe i sitt eget partiprogram, og mener andre ting i Stortinget. Jeg kan nevne søndagsåpne butikker og ostetollen, men jeg skal ikke synke ned på det nivået, sier hun.

- Skei Grande mener det blir feil å ha en folkeavstemning over menneskerettigheter, hva tenker du om det?

- Jeg er uenig, jeg mener det er et spørsmål det er naturlig å spørre innbyggerne om. Det er kommunene som skal gjennomføre dette vedtaket. Det er mulig Skei Grande ikke har fått det med seg, men det er et veldig sterkt engasjement om dette hos det norske folk, sier Jensen.

Les også: Frp vil gi milliard til Syria – hvis Norge dropper 8000 ekstra syrere

- Støtter ikke en regjering uten oss
Jensen påpeker samtidig at de fire samarbeidspartiene får til mye.

- Da synes jeg Venstre skal glede seg over at Frp sikrer at også Skei Grande får gjennomslag for sine saker, i stedet for å bruke så mye energi på å rakke ned på et parti som de samarbeider med, sier hun.

- Hva har slike utspill å si for samarbeidet dere imellom?

- Jeg har egentlig bare undret meg over å se de litt spesielle utspillene som har kommet fra Venstre, som handler mer om spill enn politikk, svarer hun.

Venstre-lederen sa også i intervjuet at Venstre skal inn i regjering, men da må Frp først gå ut.

Dette vil selvsagt ikke Jensen hjelpe henne med.

- Jeg vil bare minne om at vi ikke støtter en regjering vi ikke er en del av, og det gjelder fortsatt. De fikk anledning til å være en del av dette, og det valgte de aktivt å ikke gjøre, sier Frp-lederen til Nettavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere