RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Siv Jensen: Bønder vil få økt skatt

Oslo (NTB): Finansminister Siv Jensen (Frp) sier avvikling av arveavgiften vil føre til at bøndene får en skatteøkning. Men om effekten er like stor som Norges Bondelag mener, er hun usikker på.

Bondelaget mener regjeringens forslag om å fjerne arveavgiften vil føre til en skatteskjerpelse på en halv million kroner per gårdsbruk, til sammen 1 milliard kroner i hele jordbruket, skrev Nationen tirsdag.

Årsaken er at endringen vil føre til en kraftig reduksjon i avskrivningsgrunnlaget på gårdsbrukene ved generasjonsskifter, noe som gir høyere framtidig skatt.

- Regjeringen har foreslått å avvikle arveavgiften, og i den sammenhengen foreslår vi gunstigere regler for fastsettelse av skattemessig inngangsverdi for landbrukseiendom enn hva som foreslås for andre næringer, skriver Siv Jensen i en kommentar til avisen.

- Det er likevel riktig at avvikling av arveavgift fører til noen innstramminger for landbruket, legger hun til.

Jensen sier imidlertid at Finansdepartementet ikke har tilstrekkelig informasjon til å vurdere i hvilken grad eksempelberegningene som Bondelaget viser til, er representative. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere