OSLO (Nettavisen): To og en halv uke før kommunevalget er det fortsatt full bompengestrid i regjeringen, og Venstre og Frp står langt fra hverandre.

Onsdag kveld møttes Venstre-leder Trine Skei Grande og KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad til krisemøte hos statsminister Erna Solberg - uten Frp-leder Siv Jensen.

Og torsdag ettermiddag prioriterte Jensen, som ikke ønsker å forhandle mer om saken med sine regjeringspartnere, å drive valgkamp på ulike steder i Oslo.

Men selv avviser Jensen at det er en regjeringskrise.

- Hvordan har du tid til å være her når det er bompengekrise i regjeringen?

- Vi har ikke noe bompengekrise, svarer Frp-leder og finansminister Siv Jensen kontant til Nettavisen etter et besøk på av av sykehjemmene i hovedstaden.

- Dette har folk bedt om

Søndag sa Fremskrittspartiets landsstyre ja til en skisse til løsning i bompengestriden, men etterpå kom det fram at det ikke er enighet om endringene i regjeringen. Særlig Venstre har reagert kraftig, og har gitt innholdet i skissen slakt.

Torsdag ettermiddag står Jensen fast ved at hun ikke har noe mer å gi i saken, eller ser noen grunn til å forhandle mer.

- For meg handler dette om å bidra til at vi kan få bompengebelastnigen ned for vanlige folk. Dette er beinhard politikk. Dette er det folk har bedt om, og det er det jeg ønsker å levere på, sier hun.

- Onsdag kom Venstre med en ny skisse til løsning. Hva tenker du om den?

- Nå har vi forhandlet i to måneder. Dette endte på fredag i at vi fikk klar beskjed om å kvalitetssikre denne skissen til løsning som lå på bordet. Det gjorde vi, og uansett hvor mye mer vi driver og diskuterer dette, så kommer ikke Fremskrittspartiet til å gå med på en høyere bompengebelastning for vanlige folk, sier Jensen.

- Opptatt av å finne løsning

- Så du går ikke tilbake i forhandling med de andre partilederne i regjeringen?

- Uansett hvor mange runder vi går, så står Fremskrittspartiets mål ved lag, nemlig lavere bompengebelastning, sier Frp-lederen til Nettavisen.

- Er det et alternativ for dere å gå ut av regjeringen i denne saken?

- Jeg er opptatt av å finne løsning, svarer Jensen til det.

Ropstad: - For stor belastning

KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad avbrøt onsdag sin valgkampturne på Sørlandet for å dra tilbake til krisemøtet med Solberg og Skei Grande i statsministerboligen.

Torsdag var han tilbake på Sørlandet, men han returnerer til Oslo igjen på ettermiddagen.

- Jeg vil ikke kommentere hverken innholdet i skisser eller prosessen videre, sier Ropstad på telefon til Nettavisen.

Han legger likevel ikke skjul på at han ønsker en rask løsning på floken.

- Jeg tror folk ønsker en løsning. Vi tar folks hverdag på alvor, og det er enkelte steder familier har en for stor belastning knyttet til bompenger og det ønsker vi å gjøre noe med uten at det går på bekostning av klimamål og ikke minst at vi sikrer at det bygges kollektivtransport i de store byene der det er mulig, sier Ropstad.

Solberg: - Blir opp til alle

Statsminister Erna Solberg (H) mener det nå står på viljen til regjeringspartiene om de skal komme til enighet om en bompengeløsning.

- Jeg håper vi finner fram til en løsning. Jeg mener det hadde vært viktig for alle de fire partiene, men ikke minst for klimaet, for byene våre og bilistene er det viktig å finne noen gode løsninger, sa statsministeren til pressen etter presentasjonen av havvindprosjektet Hywind Tampen på Ekebergrestauranten i Oslo torsdag.

Statsministeren sier hun ikke har gitt opp å få til en enighet innad i regjeringen, selv om diskusjonen nå har pågått i ukevis.

-Jeg mener vi har muligheter til å finne fram til gode løsninger og balansepunkter mellom de ulike hensynene. Jeg tenker at det blir litt opp til viljen til alle, sier Solberg.

Det er ikke kjent om det blir et nytt møte mellom partilederne i regjeringspartiene torsdag kveld.