Frp-lederen og finansministeren minner om at hun i 2009 advarte mot tendensene som hun allerede kalte snikislamisering.

I en kronikk i mandagens utgave av VG definerer hun ordets betydning som det som skjer når nasjonen stilltiende aksepterer religiøse særkrav og praksis som strider mot måten innbyggerne lever livene sine i Norge.

Les også: Siv Jensen vil ikke slutte å bruke ord som snikislamisering

Samfunnsdebatt

Jensen henviser til hendelsen da kronprins Haakon besøkte Al-Noor Islamic Centre på Skui i Bærum etter angrepet på moskéen, der tre kvinner nektet å håndhilse på ham.

På spørsmål fra VG om hun bringer opp dette nå grunnet at Frp sliter på målinger før valget svarer Jensen:

- Det er en samfunnsdebatt som går, og hvor Frp og jeg har klare svar.

Les også: Muslimenes respektfulle hilsen

- Finnes ikke

Jensen møter motbør fra blant annet styremedlem og ungdomskoordinator Zeliha Acari i Islamsk Råd, og nestleder Olav Elvestuen hos regjeringspartner Venstre.

– Jeg er enig med Erna Solberg som for litt over to uker siden sa at snikislamisering er et veldig dårlig begrep som ikke bør brukes av noen, sier Elvestuen blant annet til VG.

Les også: - Hagen bør be om unnskyldning

Statsminister Erna Solberg er nemlig ikke enig med Siv Jensen.

- Jeg synes snikislamisering er et dårlig begrep rett og slett fordi det ikke finnes i vårt samfunn, sier hun til VG.

På spørsmål fra VG om hva hun mener om å nekte å håndhilse, svarer Solberg følgende:

– Jeg synes at på arbeidsplasser så bør man håndhilse og ikke lage denne type barrierer. At folk som kommer på besøk fra andre land, har en annen kultur med seg, det henger jeg meg ikke så mye opp i.

– Ikke regjeringens politikk

Mange har også reagert på et Facebook-innlegg fra nestleder og statsråd Sylvi Listhaug (Frp) som viser et bilde med påskriften «Norge skal ikke ta imot båtmigranter».

Når det gjelder Listhaugs Facebook-innlegg, sier statsministeren at dette ikke er regjeringens standpunkt.

– Regjeringen jobber nå aktivt for å finne en løsning for båtflyktningene sammen med de andre europeiske landene, sier Solberg.

Hun understreker at de jobber aktivt for at færre migranter skal reise over Middelhavet, blant annet ved å hente kvoteflyktninger fra Libya slik at de ikke skal utsette seg for den farlige reisen.

– Alle partier får drive sin valgkamp, på sine saker. Men det er ikke regjeringens politikk. Det er ikke slik at vi kan drive sensur av alle partiers saker, sier statsministeren, som mandag er på valgkamptur i Tromsø.