Siv Jensen er sykmeldt

SYK: Frp-leder og finansminister Siv Jensen er sykmeldt ut uka på grunn av influensa.

SYK: Frp-leder og finansminister Siv Jensen er sykmeldt ut uka på grunn av influensa. Foto: Ole Berg-rusten (NTB scanpix)

Statsminister Erna Solberg (H) må steppe inn for å forsvare revidert nasjonalbudsjett i Stortinget.

20.06.19 12:33

- Siv Jensen er rammet av vanlig influensa og det er ikke noe dramatisk. Hun er sykmeldt fra i går og ut uken. Hun håper å være raskt tilbake, sier statssekretær Atle Simonsen i Finansdepartementet til Aftenposten.

Fredag avslutter Stortinget vårsesjonen med behandlingen av revidert nasjonalbudsjett 2019, samt forslag om endringer i skatter og avgifter i statsbudsjettet for 2019.

Simonsen opplyser til Nettavisen at konsekvensen av Jensens sykmelding er at hun ikke kan stille i Stortinget fredag i debatten om revidert nasjonalbudsjett.

Erna må stille

På grunn av Jensens sykmelding må statsminister Erna Solberg forsvare forslagene i Stortinget.

- Også har hun meldt forfall til statsråd i morgen og dagens regjeringskonferanse, sier Simonsen.

Sykmeldingen betyr i tillegg at det ikke blir noe gjennombrudd i regjeringens bompengeforhandlinger denne uka, ifølge Aftenposten.

Seks krav til kutt

For to uker siden sendte Frps landsstyre Jensen inn i forhandlinger med regjeringspartiene for å få kuttet bompengeregningen.

Kravet etter et fire timer langt landsstyremøte, var en liste på seks punkter.

På lista står krav om å stoppe nye bypakker, endre nullvekstmålet, slette bompengegjelden, kutte kostnader i eksisterende bypakker, strengere krav til egenandel fra lokale myndigheter når staten bidrar med penger til byområder og nei til veiprising.

Onsdag stemte imidlertid Fremskrittspartiet for tre nye bompengprosjekter i Stortinget til 15 milliarder kroner.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.