RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Siv Jensen fnyser av Aarebrot-påstand om statsbudsjettet


Finansminister Siv Jensen (Frp) er ikke enig med Frank Aarebrot i at  budsjettet er for lite farget av Frp.
Finansminister Siv Jensen (Frp) er ikke enig med Frank Aarebrot i at  budsjettet er for lite farget av Frp. Foto: Montasje (Heidi Schei Lilleås / Berit Roald) (Nettavisen / NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Valgforsker og professor i statsvitenskap, Frank Aarebrot, mener Frp-politikk glimrer med sitt fravær i statsbudsjettet. Finansminister Siv Jensen er overhodet ikke enig.

Fremskrittspartiet har i årevis lovet velgerne lavere bilavgifter, slutt på NRK-lisensen og færre flyktninger. Nå peker Siv Jensens statsbudsjett feil vei for nesten alle partiets kampsaker, mener professor.

Budsjettet finansministeren og partilederen la fram onsdag, var er utypisk Frp-budsjett, skriver NRK.

I kanalens oversikt nevnes det blant annet at bistandsbudsjettet er rekordhøyt, lisensen øker med 78 kroner og både bilavgiftene og bensin- og dieselavgiftene øker med 2,5 prosent.

Det brukes også mer penger på flyktninger enn noen gang, og både bompengene og avgifter for alkohol og tobakk økes.

– Det er bemerkelsesverdig at Frps talsmann i debatten etter fremleggelsen av årets statsbudsjett, valgte å bruke all tid på å framheve at gifte pensjonister får beholde mer av pensjonen. Det tyder jo på at det ikke var så mye annet gledelig der, sier Frank Aarebrot, valgforsker og professor i statsvitenskap, til NRK.

Likevel tror han ikke at «budsjettnederlaget» vil føre til noe opprør blant Frps kjernevelgere.

– Hun (Jensen) gambler på at partiets egne velgere vil forstå, slik som de rødgrønne velgerne forsto at Jens Stoltenberg ikke kunne innfri alle løfter da finanskrisen slo til i 2008, sier Aarebrot.

Jensen er på sin side ikke enig i at budsjettet er for lite farget av Frp.

– Snarere tvert imot. Vi reduserer skattenivået og bygger flere sykehjemsplasser. Dette er Frp-politikk, sier finansministeren som får full støtte av fylkesleder i Sogn og Fjordane Frp Frank Willy Djuvik.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere