*Nettavisen* Nyheter.

Siv Jensen fnyser av Aarebrot-påstand om statsbudsjettet

Finansminister Siv Jensen (Frp) er ikke enig med Frank Aarebrot i at  budsjettet er for lite farget av Frp. Foto: Montasje (Heidi Schei Lilleås / Berit Roald) (Nettavisen / NTB scanpix)

Valgforsker og professor i statsvitenskap, Frank Aarebrot, mener Frp-politikk glimrer med sitt fravær i statsbudsjettet. Finansminister Siv Jensen er overhodet ikke enig.

08.10.15 08:27

Fremskrittspartiet har i årevis lovet velgerne lavere bilavgifter, slutt på NRK-lisensen og færre flyktninger. Nå peker Siv Jensens statsbudsjett feil vei for nesten alle partiets kampsaker, mener professor.

Budsjettet finansministeren og partilederen la fram onsdag, var er utypisk Frp-budsjett, skriver NRK.

I kanalens oversikt nevnes det blant annet at bistandsbudsjettet er rekordhøyt, lisensen øker med 78 kroner og både bilavgiftene og bensin- og dieselavgiftene øker med 2,5 prosent.

Det brukes også mer penger på flyktninger enn noen gang, og både bompengene og avgifter for alkohol og tobakk økes.

– Det er bemerkelsesverdig at Frps talsmann i debatten etter fremleggelsen av årets statsbudsjett, valgte å bruke all tid på å framheve at gifte pensjonister får beholde mer av pensjonen. Det tyder jo på at det ikke var så mye annet gledelig der, sier Frank Aarebrot, valgforsker og professor i statsvitenskap, til NRK.

Likevel tror han ikke at «budsjettnederlaget» vil føre til noe opprør blant Frps kjernevelgere.

– Hun (Jensen) gambler på at partiets egne velgere vil forstå, slik som de rødgrønne velgerne forsto at Jens Stoltenberg ikke kunne innfri alle løfter da finanskrisen slo til i 2008, sier Aarebrot.

Jensen er på sin side ikke enig i at budsjettet er for lite farget av Frp.

– Snarere tvert imot. Vi reduserer skattenivået og bygger flere sykehjemsplasser. Dette er Frp-politikk, sier finansministeren som får full støtte av fylkesleder i Sogn og Fjordane Frp Frank Willy Djuvik.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag