Siv Jensen fnyser av Arbeiderpartiets tiltak

Frp-leder og finansminister Siv Jensen kritiserer Aps tiltakspakke.

Frp-leder og finansminister Siv Jensen kritiserer Aps tiltakspakke. Foto: Paul Weaver (Mediehuset Nettavisen)

Siv Jensen går til hardt angrep på Aps tiltakspakke.

02.07.15 13:14

Frp-leder og finansminister Siv Jensen har gjennomgått de forskjellige tiltakene som Arbeiderpariet kom med i budsjettinnstillingen.

– Overordnet foreslår de å kutte i bevilgningene til infrastruktur og skjerpe skattene. Begge deler går i motsatt retning av det næringslivet ber om. Alle skjønner at skjerpede skatter for næringslivet ikke er et godt svar. Et samlet næringsliv ber om ytterligere lettelser, ikke skjerpelser, sier Jensen til Dagens Næringsliv (ligger bak betalingsmur).

Fakta

Utdrag fra tiltakspakken til AP

Til DN viser hun til at Arbeiderpartiets pakke har en samlet sum på omtrent 190 mill.kroner, og at den finansieres med kutt på 90 mill. kroner på vegsatsing og økt bensin- og dieselavgift på 130 mill. kroner. Ap ønsker også et langt høyere skattenivå.

Jensen mener Aps tiltak vil gjøre vondt verre for omstilling av oljesektoren, og at dette er «en pakke uten substans».

- I mars da de forberedte årets revidert budsjett, fryktet hun at ledigheten kunne komme opp i 3,75 prosent. Nå har den kommet opp i 4,2 prosent. Finansministeren bør være litt mer opptatt av forslag til tiltak, fremfor å forenkle vårt forslag til det ugjenkjennelige. Ingen sitter med fasit, og hennes bidrag til debatten er dårlig, svarer Ap-leder Jonas Gahr Støre til DN.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.