GARDERMOEN (Nettavisen): Fredag formiddag kom den overraskende nyheten om at Frps påtroppende nestleder, Sylvi Listhaug, gjør comeback som statsråd i regjeringen, som eldre- og folkehelseminister.

Det bare et drøyt år etter at Listhaug gikk av som justisminister etter å den omstridte Facebook-meldingen, der hun skrev at «Ap mener terroristenes rettigheter er viktigere enn nasjonens sikkerhet».

Men Frp-leder Siv Jensen er strålende fornøyd med comebacket.

- Det synes jeg er veldig bra. Jeg er veldig glad for at hun har takket ja. Hun er snart nyvalgt nestleder i Fremskrittspartiet, og det er helt naturlig at hun er en del av Fremskrittspartiets regjeringslag, sier Jensen til Nettavisen mens hun serverer pølser til partikolleger på vei inn til Frps landsmøte på Gardermoen.

Se videointervju med Jensen øverst i saken.

- Det bryr jeg meg ikke om

Fra opposisjonen på Stortinget har kritikken ikke latt vente på seg. Ap-leder Jonas Gahr Støre er kritisk til at Listhaug er tilbake i regjering allerede.

- Jeg er kritisk til at Erna Solberg velger å gjenoppnevne Sylvi Listhaug som statsråd i sin regjering, bare ett år etter skandalen som førte til at hun måtte trekke seg som justisminister fordi hun ikke hadde tillit i Stortinget, sier Støre.

- Hva tenker du om kritikken fra Støre?

- Nei, Jonas Gahr Støre er vel kritisk til det aller meste. Det bryr jeg meg ikke så veldig mye om, for jeg tror det folk flest vet er at Sylvi kommer til å jobbe hardt for å sikre eldre mennesker en god og verdig eldreomsorg over hele landet, sier Jensen.

Støre mener de eldre rett og slett fortjener bedre enn å ha Listhaug som sin statsråd. Også det bare fnyser Frp-lederen av:

- De eldre fortjener en statsråd som er på deres side og jobber for deres sak. Arbeiderpartiet fant jo aldri plass til å ha en eldreminister. Det er det Fremskrittspartiet i regjering som har fått på plass, påpeker hun.

- Rett kvinne på rett plass

Rødt-leder Bjørnar Moxnes er som Støre kritisk til utnevnelsen, og viser til at Listhaug da hun tidligere var eldrebyråd i Oslo, måtte gå av etter mistillit.

- Jada, og så blir jeg ikke så veldig overrasket over at det kommer kritikk fra en rød opposisjon i Stortinget. Det ville nesten vært overraskende om de klappet. Det viser bare at vi har fått rett kvinne på rett plass, som kommer til å begeistre, skape debatt og ikke minst sikre at eldre mennesker får en god, varm og verdig eldreomsorg, sier Jensen.

- Så for deg var det ikke for tidlig at hun er tilbake i regjeringen?

- Jeg er veldig glad for at hun er tilbake i regjeringen, sier hun, og fortsetter serveringen av pølser utenfor Frps landsmøtelokaler på Gardermoen.

Dale: - Definitivt ikke for tidlig

Jensen får støtte fra samferdselsminister Jon Georg Dale (Frp).

- Jeg tror Sylvi blir en varm og god statsråd, på et nytt felt som er viktig for oss. Det ser vi fram til alle, tror jeg, sier Dale til Nettavisen.

- Hva tenker du om at Støre mener at de eldre fortjener bedre?

- De eldre fortjener en god statsråd, og det kommer de til å få i Sylvi, så at opposisjonen kritiserer det er relativt forutsigbart. Jeg er helt sikker på at Sylvi kommer til å gjøre en strålende jobb, sier Dale.

- Synes du Listhaug kommer tilbake for tidlig etter det som skjedde i fjor?

- Definitivt ikke, sier han.

Nettavisen er til stede på Fremskrittspartiets landsmøte på Gardermoen, og dekker det som skjer på landsmøtet.