OSLO RÅDHUS (Nettavisen): Fredag var det Fremskrittspartiets (Frp) tur til å skryte av politiske seire.

– Jeg håper du følger med fra tårnet ditt, Raymond, sa Frp-leder Siv Jensen i en hilsen til byrådsleder Raymond Johansen (Ap), før hun begynte å hamre løs på Johansens rødgrønne politikk.

I motsetning til de andre partiene valgte Frp å gjøre sin halvårige oppsummerende pressekonferanse til et åpent valgkampstunt midt foran Oslos storstue framfor å invitere pressen til eget treff.

Fritjof Nansens plass er blitt bilfritt, men de vil Jensen endre på:

- Jeg er opptatt av god fremkommelighet i landets hovedstad. Det å stenge ned er en dårlig idé, å åpne opp er en mye bedre idé, sier Jensen til Nettavisen.

- Raymond og Lan Marie har vært en ulykke for Oslo

Jensen kaller Oslo-byrådets politikk for fanatisk og ensidig.

– Det som skjer i denne byen, er for oss en klar og tydelig advarsel om hvorfor Ap ikke bør få makt i norske kommuner etter valget. Og ikke minst hvordan Ap og MDG får fram det verste i hverandre. Raymond Johansen og Lan Marie Berg har vært en ulykke for Oslo, sa Jensen.

- Dere vil kaste det sittende byrådet, men Oslo Frp gjør det ikke så bra på meningsmålingene. Har dere det laget som skal til for å klare dette?

- Nå skal vi gå gjennom en nominasjon, og jeg er sikker på at Frp kommer til å stille til valg i denne kommunen med kjempeflinke politikere og så skal vi samarbeide med andre for å sikre et borgerlig flertall, sier Jensen til Nettavisen.

Vil fjerne eiendomsskatten

Hun lovet å fjerne eiendomsskatten som de rødgrønne innførte, samt å gi Oslo en innvandringspause dersom Frp kommer til makten i Oslo etter kommunevalget i 2019.

Jensen sier Frp også vil jobbe for å innføre et oppholdsforbud for gjengkriminelle i områder hvor kriminalitet har funnet sted, for å få bukt med den økende gjengkriminaliteten i Oslo.

Like store som SV og Rødt

Oslo Frp fikk kun 6 prosent oppslutning ved forrige valg, og det er Jensen langt fra fornøyd med.

I Politisk kvarter på NRK fredag morgen la hun ikke skjul på at det særlig bekymrer henne at partiet Rødt gjør det så sterkt i hovedstaden. I en VG-måling på forsommeren fikk både Frp, Rødt og SV cirka 8,5 prosent i Oslo.

Hun er spesielt urolig for Rødts fremmarsj i hovedstaden:

- Rødt er et kommunistisk parti, tuftet på verdier jeg tar sterk avstand fra. Jeg er opptatt av frihet for enkeltmennesket. De vil skattlegge folk hardere og ha statlige kontroll på det meste, er imot konkurranse og private løsninger. Det bidrar til ensretting, ikke mangfold, sier Jensen til Nettavisen.