RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Siv Jensen gir ikke opp mer søndagsåpent


GIR IKKE OPP: Finansminister Siv Jensen vil fortsatt ha søndagsåpne butikker.
GIR IKKE OPP: Finansminister Siv Jensen vil fortsatt ha søndagsåpne butikker. Foto: Audun Braastad (NTB scanpix)
Frp-leder og finansminister Siv Jensen bekrefter at regjeringen fortsatt vil jobbe for oppmyking av reglene for søndagsåpne butikker. KrF-leder Knut Arild Hareide mener det er en dårlig idé.

17. desember, dagen etter at hun tiltrådte, fortalte kulturminister Linda Hofstad Helleland til NTB at regjeringen går bort fra det eksisterende forslaget.

– En full liberalisering er det ikke flertall for på Stortinget. Det er også motstand i folket. Jeg lytter til det. Derfor har jeg lagt forslaget om søndagsåpne butikker i en skuff, sa Helleland – som heller vil se på hvordan for eksempel turistområder kan få muligheten for søndagsåpne butikker og flere andre løsninger.

Overfor NRK bekrefter Frp-leder Siv Jensen at regjeringen vil jobbe for en alternativ løsning.

– Det er riktig at det ikke er flertall for synspunktet som regjeringspartiene har, så da må vi i så fall finne en mildere løsning sammen med Venstre, sier Jensen.

KrF-leder Knut Arild Hareide møtte Frp-lederen til debatt om saken hos NRK.

– Spørsmålet nå blir om Venstre og regjeringen finner fram til en hybridløsning. Jeg vil advare mot det. Hvis enkelte kommuner eller distrikter får lov, da blir det et regelverk som er konkurransevridende. Dagens modell er ikke fullkommen, men to tredjedeler av befolkningen sier at det er den de vil ha, sier Hareide. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere